Abbes födelsedagsbak.
Tänkte bara dela med mig av Abbes tårtor, som faktiskt blev goda. Mellan lagren va de dumle mousse och hallon mousse.
För att göra dumle mousse:
Smält ner 25 st kolor i 3 dl grädde. De får absolut inte koka! Ställ i kylen i 5 timmar, så gör den gärna kvällen före och sedan vispar du ihop det!
Hallon mousse:
3 dl vispad grädde, häll ner frusna hallon (har du färska är väll de ett plus i kanten) och vispa sen igen.
Att blanda sur och sött är verkligen en bra kombo :)
Ovan tårtorna hade jag lagt oblater som jag beställt på nätet. Under dom måste de finnas rikligt med grädde så dom smälter och blir ätbara!
För att göra dumle mousse:
Smält ner 25 st kolor i 3 dl grädde. De får absolut inte koka! Ställ i kylen i 5 timmar, så gör den gärna kvällen före och sedan vispar du ihop det!
Hallon mousse:
3 dl vispad grädde, häll ner frusna hallon (har du färska är väll de ett plus i kanten) och vispa sen igen.
Att blanda sur och sött är verkligen en bra kombo :)
Ovan tårtorna hade jag lagt oblater som jag beställt på nätet. Under dom måste de finnas rikligt med grädde så dom smälter och blir ätbara!

Kommentarer
Sandra - Mamma till Wilmer och Joline
åh va gott det lät!
Trackback