2011 i ord och bild.

 

Lillsnuttan var ett halvår när det nya året kom. Det firades tillsammans med Malin och Anders samt två hundar som kapp tävla om att kissa ner mitt hus. Akilles hade urinvägsinfektion fick vi då reda på :)



Ella utvecklades och började ställe sig upp och Albin började gå på pottan, han blev stora pojken med en massa snygga kalsonger :)





Sommaren erbjöd en massa nöjen, en vecka i Halmstad med min vackra familj, en tripp till Skara sommarland med grannarna och en tripp då o då till Mariebergsskogen! Vi byggde en altan, hade inge uteliv utan bara en rent familjeliv. Det var underbart på alla sätt. Jag jobbade också för första gången sen Albin föddes..






 



Nu är den nästintill klar men både glas och väggar :) Där kommer jag spendera många sommarkvällar :)



Albin på dagisavslutningen, där fick han reda hästen och gissa och han tyckte de va häftigt :)



Ella utvecklade en hel del personlighet och det har bara fortsatt att utvecklats. Här va en av hennes första galna upptåg utklädd till snickare ;) Ikväll har hon klätt ut sig av hjälp med sin bror till gud vet vad. En läskig mask och en häxhatt till råga på de. Som jag skratta när jag såg de :)

Godbitarna i livet fortsatte att leva kvar när vi reste till Bulgarien tillsammans med min familj. Det var en underbar tid, inga måsten utan bara mysigt umgänge!!











Hösten kom och många mysiga dagar har vi haft tillsammans. Mycke bus och lek. Det har varit några turer till leklandet bland annat och skoj och bus med andra vänner..



Vintern har inte riktigt kommit än, så alla dessa mysiga utedar med pulka och grilla korv har inte riktigt blivit av. Men att få sitta ute på en sol vägg och kolla när ungarna leker i sandlådan har inte heller varit helt fel :)

Och när det gäller mig då? Jag fick en riktig utmaning i och med engelska kurserna, herregud va jag har fått kämpat och än är det inte över. Det vankas tenta i grammatik och jag känner mig helt lost. Men man får faktist tänka på att man lär sig av varje sak och även om mitt självförtroende sjunkit så kan jag väll hoppas att det ökar igen när jag är klar med skiten.. Jag har inte så mycket annat att säga om just min utveckling som människa, skolan har tagit upp så mycket tid så man fokuserar på inget annat. Det jag lärt mig är vad min defenition av stark är för mig. Men det kan vi gå in på en annan gång :)
Det som var ett av mina önskemål för 2011 var att jag skulle bli mer hälsosam och det blev jag :) Nu har även jag och Markus tagit i hand på att vi ska skaffa oss gymkort, inte tränat på gym sen innan Albin föddes så de ska bli skönt :)

Och här har ni den utvecklingen, en friskare Marikis :) Dock älskade jag mig lika mycket på båda bilderna ska ni ha klart för er. För det handlar mer om det inre och hur man uttrycker det till det yttre. Klä dig rätt och du ser snygg ut helt enkelt! Men va de hälsosamt att hålla på som jag gjorde i bild 1? Nej.. Bild två, 6 mål om dagen och träning i form av Zumba och promenader med fina barn eller vänner..



För att avsluta det hela har jag haft ett underbart år, jag har fått sådana fantastiska barn att jag blir bara tårögd när jag tänker på dem. Jag har haft lyckan att ha en underbar familj att dela alla mina fina stunder, min syster och min bror är så himla bra. Och min Markus, ja. Han är min totala trygghet. Min axel, min, min, min.. Och jag ser ljust på 2012. En tatueringstid är bokad, semestrar planeras, pappa vill ha med oss utomlands men vi får se va ekonomin säger :) Annars kanske en tripp till Kolmården? Spa för mig och Markus? Ja, jag älskar verkligen mitt liv, allt är inte alltid på topp, men så kan de inte va heller. Hoppas ni också haft en bra år och kommer få ett till sådant. Många kramar från mig till er <3

beslut?


det är inte på några sätt lätt att ta ett beslut, alltid drabbar de någon på något sätt. Och du måste planera ditt liv på ett helt nytt sätt. Jag har ikväll tagit ett beslut, jag är inte riktigt hundra på det. Men jag tror ändå att det är det som känns allra bäst. Men de innebär att jag istället inte kommer att få andas ut förrens nästa sommar... Fast jag kanske istället kommer att andas lättare det närmaste året?!.. Ja, någon gång blir jag i alla fall fröken Marika, om det nu tar ett halvår eller ett år :)

Klockan.

Idag har klockan gjort allt annat än att gå fort, jobbade och det var lite med barn, och det är alltid lite tråkigt. Men dom är ju för goa i alla fall :) Och här hemma går klockan också sakta, vi har nyss bakat chokladbollar på Albins begäran och snart ska jag slänga dem i badet.. Åh, va jag är trött på mörker, önska vi kunde gå ut o cykla eller hoppa studsmatta! Men så kommer jag på att det är december o vi får vänta ett tag till.. Igår va vi ialf o dansa ut julen och fick träffa tomten för sista gången och det var riktigt mysigt!

God Jul & Gott Nytt År

Är hos barnens kusiner och hälsar på just nu. Försöker få till ngn slags myskänsla :) Ikväll blir de uppesittar kväll med grannarna och imorrn firar vi jul med båda våra familjer. Ska försöka stressa så lite som möjligt och bara njuta av god mat o min fina familj, hoppas ni gör de samma! Så god jul o gott nytt år på er! Har ni några nyårslöften förresten? Jag har 1, börja ta mer kort med system kameran ist för iphonen..

framkalla bilder..


Yepp, det sysselsatte jag mig med i förrgår.. Hade glömt bort vissa av bilderna och längtan efter vår och sommar kunde inte vara större. Och efter ni sett dem, kommer ni förstå varför...















att gläjdas åt andra.

krävs nog en hel del styrka, tror ni inte det? man måste nog också vara nöjd med sig själv. Eller vad hänger det på egentligen? för mig så tycker jag det hänger bland annat på dessa två faktorer..

hade en diskussion med en kompis för ett tag sedan, facebook syndromet vill jag kalla det för. Folk som irriterar sig på andra status uppdateringar om dom är för "uppåt", en illustration om ett bättre liv än det man har. Jag kan förstå irritationen i sig själv kanske, för facebook kan ju va lite av en skrytbok (skvallerbok, bankbok, träningsbok, ja you name it..) MEN, då väljer jag nog hellre att läsa uppåttpiggande lite smått skrytsamma status uppdateringar än ledsna deprimerande statusar där folk berättar öppet om vilket svin till pojkvän dom har eller andra sociala, privata problem.

Självklart är valet fritt att ha ett konto eller läsa vad folk skriver (och tro mig, jag har dölj den gruppen av folk med deprimerande problem, då jag inte har något med det att göra) Men, åter till detta med glädjas åt andra. Du mår bättre av att vara glad och dela någons glädje. Avundsjuka eller bitterhet kommer man inte långt med och mår då säkert inte bra av det. Se till dig själv istället, vad krävs för att kunna glädjas åt andra? Se till det du har, va nöjd med det. Det finns säkert något hos var och en som någon gärna skulle byta med dig, för man är ju unik på sitt eget vis.

för er nyfikna kanske det skulle vara roligt att komma in och läsa om mina misslyckande, att jag inte alltid är på topp eller hur jag verkligen kan må ibland i mitt kaos. Kanske någon skulle må bra av det?! Men jag tror mestadelen av er gillar mer att komma in och de den mysiga vardag jag har, vilka underbara barn jag fått. Mitt liv är inte alltid perfekt, men att visa upp den sidan här, så ytligt. Det tycker jag inte hör hemma. Jag bjuder hellre in er till den värld jag tycker mest om.

För att summera detta inlägg, som inte blev riktigt som jag tänkt, men tankarna fick flöda runt lite.. Så vill jag bara säga delad glädje - dubbel glädje!.. Lägg inte ner så mycket tid på irritation, för vad får du ut av det egentligen?

Ny vecka..

Och förhoppningvis en mysig sådan! Skola as usual, mammas födelsedag, shopping. Ska försöka hitta nått fint till oss att ha på nyår! :) Synn att den svarta skjortan med silver slipsen är slutsåld på HM :( Och sen till sist julafton! Jag och Markus ska ta en mys kväll med kidsen på torsdag och klä granen samt packa in klapparna.. Ella har några fler paket, så det är väll tur att ungarna inte räknar paket än utan bryr sig om innehållet och där är jag säker på att det blir en Wow faktor hos Albin.. På nyår har jag bjudit över några vänner, blir tre rätters och mys :)

om jag vore..


en miljonär..
så skulle jag köpa mig ett hus lite här o var, inreda snyggt i vitt, vitt, vitt. jag skulle ha en rum fyllt av bara kläder och sen ett rum bara för skor. jag skulle resa utomlands flera gånger om året, jag skulle ha ett gymkort med personlig tränare, en ny locktång, en ny platttång, uppdatera hela sminkväskan. ja, jag skulle skulle skulle.. 
MEN 
jag är inte miljonär och inte tillgång till allt de där, men är ändå den rikaste människan på jorden, för jag har er.
och det är det enda som verkligen betyder något!

en klapp på axeln.


och jag pustar ut littegranna! och unnar mig en helg ledighet utan dåligt samvete! den muntliga presentationen gick bra. hjärtat slog dock i 120 genom hela presentationen, men med all rätt när man måste prata engelska :)

var iväg till bvc med gumman idag, 84 lång och vägde 12 kg. hon va lite större är normal tjejerna sa läkaren. men kring det har jag lite synpunkter.

vad räknas till normalt och vad ingår då i deras beräkningar på det?
Ella vägde 4,2 kg när hon föddes och har en 1,92 cm lång far att brås på?
Jag tog inte illa upp ialf, för hon växer och gror bra och det är riktigt tryggt. Albin var dem ju på mig hela tiden med maten och det är mer irritersamt! för han växte ju också och mådde bra.

och lillpigan fick beröm också, de tyckte hon hade en fint och utvecklat språk samt bra motorik för den åldern :)
och en mamma älskar ju att höra sånt, lite beröm och skryt om sitt barn ;)

Lucia.

 

Imorrn är det dags för Ellas första lucia tåg på dagis och Abbes andra :) Det är så himla mysigt tycker jag! De får agera två tomtenissar i år. Dom fick pröva kläderna igår och dom ville inte ta av sig dem. Så dom fick åka o lussa lite för mormor o morfar. Och idag åker vi nog över till Sunnemo en sväng :) Det är lite svårt att fokusera på pluggandet just nu när det är en sån mysig tid tillsammans med familjen. Men jag ska försöka få ihop det ikväll inför den muntliga presentationen..

Och fråga till bilden.. Hur många bilder tror ni behövdes för denna bild? ;) Inte de lättaste att ta kort på två små samtidigt inte.

Lucia

Denna vecka kommer gå i ett! Föreläsning, jobb, muntlig presentation, lucia på dagis och 1,5 års kontroll! Jag skulle behöva fler timmar på dygnet för att hinna med allt! Fattar inte hur jag får de att gå ihop ibland alltså.. Det är tur man har sin familj som piggar upp en! :) Och på tal om tur, jag hoppas barna slipper spysjukan, fy fan vad rastlös jag blir.. Städar o kränger men orkar inget. Aja, nu blire sängen o lite grammatik :)

...

Usch, vinter kräksjukan är kommen. Har mått skit hela dan och inte lyckats få i mig något. Men jag har verkligen haft världens snällaste barn som låter mamma få ligga o vila sig lite ibland. Jag hoppas bara dom slipper att få det, för det är ännu värre det :( Nej, den här dagen få gärna ta slut..

I'm addicted I suppose.

8th of December

Idag för 23 års sen kom jag till världen, vem hade kunnat ana vad jag skulle bli för filur ;) Två barns mamma och blivande lärare. Tja, det låter inte alls dumt för mig, inte dumt alls :) Idag efter jag hämtat kidsen tog vi oss en tur på bobben o fika lite med grannarna. Nu inväntar jag min familj! Som ett mysigt avslut på dan fåre bli ett bad och Bilar2. Och tack alla ni som grattat, värmer i hjärtat <3

Busiga två..

Ikväll har Albin och Ella lekt som två bästa kompisar och det myser gott i mamma hjärtat det. Dom bäddade ordning i vardagsrummet, drog ut alla kuddar o täcken dom kunde :) Albin sa hela tiden "Ella följ mej" Och det gjorde hon glatt ;) Jag längtar tills imorrn då jag ska hämta dem på dagis, då ska jag ta med den på en pulka tur :) Sen kommer min familj hit för att fira mig, ska bjuda dem på en riktig go kaffe, för här har ni en glad tjej som fått sin egna kaffe maskin :D

in a hopeless place.



ITS LIKE YOU'RE SCREAMING AND NO ONE CAN HEAR.
YOU ALMOST FEEL ASHAMED THAT SOMEONE CAN BE THAT IMPORTANT,
THAT WITHOUT THEM YOU FEEL LIKE NOTHING.
NO ONE WILL EVER UNDERSTAND HOW MUCH IT HURTS.
YOU FEEL HOPELESS, LIKE NOTHING CAN SAVE YOU.
THEN WHEN IT'S OVER AND IT'S GONE,
YOU ALMOST WISH THAT YOU COULD HAVE ALL THAT BAD STUFF BACK
- SO THAT YOU COULD HAVE THE GOOD


We found love in a hopeless place..


Grattis!



På din dag Lillebror :)

sockerhjärta..



för ett halvår sedan lyckades jag vänja mig av med allt vad socker heter, nästan ialf ;) Jag slutade med godis, chips, fikabröd och sånt dylikt. Det gjorde en enorm skillnad på mig. Jag gick ner i vikt - men främst, jag kände mig inte uppsvälld eller trött liksom. Nu sedan 2 månader tillbaka har jag hamnat i en sockerfälla igen. Varje dag har jag ätit godis eller kakor och när jag inte får något socker så blir jag skit low, humöret svajjar och jag blir skit trött. Och så får det ju inte bara va.. Så trots födelsedagar och jul så ska jag än en gång försöka göra mig av med detta behov. Och för er med lite andra åsikter - sluta med godis innebär inte att jag slutar med allt annat. Bara sånt som inte får mig att må bra, som egentligen inte får någon att må bra. Min strävan är inte att gå ner i vikt utan att bara må bättre :)





RSS 2.0