The book of love.

Igår var det en utekväll planerad med vännerna, men ibland blir inte allting riktigt som man tänkt sig.. Och visst är det då lite tråkigt att läsa dagen efter om folkrekord och se bilder på folk som haft riktigt roligt. Ja, jag erkänner . avundsjuk ;) För så är det, är ute så sällan och när jag bestämmer mig för att gå ut då är det för att jag vill det och igår fick jag det inte att gå ihop. MEN för att va positiv då, jag är pigg, fick sova många timmar inatt vilket var välbehövligt. Ungarna jag och jag har varit vaken sedan sju och snart ska jag göra frulle till oss. Albin har redan klätt sig i de otroligt snygga kläderna jag köpte till honom igår :) Ja, något roligt ska vi hitta oss på med idag för att det ska bli lättare med måndag imorrn..

Ikea

Detta inköp gjorde jag från Ikea igår, det har saknats något i svorummet och denna kompletterade verkligen den delen :) Vasen är ett loppisfynd för 15 kr och är egentligen ett ljushållare, men vände den upp och ner istället så jag fick ställa i några fina rosor. 

Lördag

Båda barnen somnade som klubbade sälar innan åtta. Vi har verkligen haft en toppen dag. Tyvärr var inte vädret på vår sida men det kanske det är imorrn. Vi har ialf myst en hel massa, bakat, planterat blommor och bara umgåtts. Markus hade lagat mat vid lunch förut och vi tog fullkornspasta med dinkel som var formade som snäckor. Albin skrek rakt ut att han inte skulle äta maskar.. Markus svarade då att han hade talat med Buzz Lighter och att han skulle äta det. Albin svarade då - jag frågade min Buzz Lighter om han ville äta MASK.. Ändrade tonläget och fortsatte med följande - nää de vill jag inte!! Jahapp, blev köttbullar till middag också.. Åh, va jag är tacksam för sådana dagar som dessa. Det gör det lite enklare med måndagar :)

Imorrn..

Vill jag stanna upp, njuta och vara närvarande.. Ska lägga mobilen, datorn och tv:n åt sidan.. Imorrn ska jag och mina två små ha en riktig må bra dag tillsammans.. För jag har saknat deras närvaro, den som är på riktigt och inte bara det ytliga umgänget att leka bredvid dem medan jag pysslar med telefonen.. Har lite planer som bak, plantera blommor, en skogstur inplanerat men ärligt, dagen får gå och komma som dom vill för vad som är viktigast är att dom har min fulla uppmärksamhet :)

Så, kram och gonatt på er!!

Snart helg..

Veckorna rullar på i en väldig fart tycker jag.. Redan torsdag imorrn liksom. Jag ska till barnmorskan imorrn, lite små nervös som alltid när man ska till sådana ställen.. Efter graviditeten och veckan som vi låg inlagda på sjukhus så har jag utvecklat en skräck för sjukhus och försöker undvika dem.. Men man måste ju så.. Ska sätta in en spiral, ta cellprov som alla andra 88:or och prata lite allmänt kring funderingar man har.. Hoppas i alla fall att det går bra och man för en gångs skull kan få en positiv erfarenhet :)

Nu ska jag försöka sova, vilodag från träningen idag men imorrn ska jag och Linda inta gymmet tillsammans och det ska bli roligt :)

Frukost tips..


När jag jobbat hinner jag, eller ska jag erkänna.. Orkar inte ;) Fixa en god och nyttig frukost.. Hungern infinner sig inte förrens 8.. Men på helgerna lyxar jag till det :) Här kommer några tips.

Nötter varvat med Turkisk youghurt.
Smoothie gjord på proteinoulver, mjölk, banan och turkisk youghurt.
Havregryns gröt med varma hallon ner rörda i havregryns gröt.
Banan med kanel samt annan frukt toppad med kanel.

<3

Att vara en familj..

Grundtanken när det kommer till att ha en familj eller ha det bra i sin familj är att göra saker tillsammans så man känner samhörigheten.. Så vi försöker göra mycke saker tillsammans, fundera ut hur man kan göra de mesta saker tillsammans och ni som läst min blogg ett tag vet ju också att jag är inget stort fan av att lämna bort barnen för egentid.. Utan då hittar vi på saker tsm istället :) Igår följde vi med Mackan till skjutbanan, han ville dit och jag ville visa barnen vad pappa pysslar med när han är iväg till skogen.. Dom tog med sig sina bössor, godingarna :) Dock åkte vi hem 20 min innan och mös hos farmora, barnen var rätt slitna efter badet..

Toppen start på helgen..

Ligger i koser me barnen och Markus i sängen nu. Lite väl tidigt med tanke på va länge vi va vakna igår.. Aja, får sova när jag blir 40. Fast då ligger jag väll och är orolig ist, för när jag är 40 är mina barn 18 och 19 och resten kan ni lägga ihop själva.. :P

Ialf, vi hade en toppen start på helgen igår, Karlstads nya badhus va suveränt! Fint och barnvänligt! Jag ger många plus i kanten. Många har skrivit in negativa insändare.. Men jag förstår ju Sundsta som har de regler de har.. De har lagt ner mer pengar än vad vi kan greppa på detta och då vill de ju hålla en hög standard och för det krävs regler. Ska man vistas i ett badhus så kan man gött slänga på sig ett par shorts istället för jeans, för skulle det hända något med barnen är de lättare att rädda dem i ett par lätta shorts. Sunt förnuft! :)

Sen blev de shopping, nya jackor till barnen, jeans till Mackan och träningskläder till mig :) Sen till Sunnemo på lite mer äventyr och jag avslutade med ett gympass.

Och nu när frullen är intagen så ska vi åka och hälsa mor och far välkomna hem från Grekland, tror jag ska smörja in mig med 20 lager brun utan sol först..

Gonatt min skatt.


Albin kramade mig igår och tackade hjärtligt för att jag köpt en ny mjölk och en ny juice då de ju varit fel på den andra. Haha, stackaren att ha en sån knäpp mamma :P

Idag gjorde jag sista dagen på mitt vik, kommer sakna klassen och själva grejen med att ha ansvar för en klass.. Men som tur är börjar VFU:n på måndag och då får jag träffa nya barn och lära mig massa :) Fick en sten av en av eleverna idag och det värmde i hjärtat det!

Nu har ialf hela familjen tagit helgen tillsammans och det gör mig lycklig! Inte ofta Markus är ledig på helgen så det är skönt att han är det, saknat att umgås vi alla fyra. Började ledigheten med ett pass på mtc och imorrn ska vi ut på en utflykt samt shopping! På lördag kommer mor och far hem från Grekland också, vet några som saknat dem!

Kram på er och trevlig helg!

Sagt o gjort!

Skaffade mig kort idag, bokat in mig på 4 pass.. Startar med spinning på söndag. Får se om jag tjuvstartar med vanligt gymmande på lördag :) Dock ska vi på dop så vi får se va som hinns med.. Nu jävlar ska formen tillbaka! :)

Nedräkningen har börjat

 

128 dagar, jag börjar min VFU till veckan, första meningarna på examens arbetet är skrivet och litteraturen till den dimpar ner i min brevlåda. Snart ska jag börja organisera material och litteratur, IUP material och bedömningsmaterial, skapa matriser och bevara i mitt lärarförråd. Supertaggad på att min roll som lärare börjar ta form!!!

Mamma snurrboll..

 
Jag va ledig från jobbet idag för att se en föreläsning, så jag och kidsen fick en mysmorgon tillsammans. Den började redan vid halv fem. Gääsp!! Men somna om med armarna utsträckta och ett barn på varsin arm och täcket på halva kroppen.
 
Albin vakna först och vi åt frulle vid tv:n. Då jag frågade Albin "va vill du ha till frukost" Standarden smörgås med köttbullar på. Sen vill han ha juice och mjölk. Båda två tillsammans svarade jag? Albin va inne i sitt program så han svarade inte utan jag fick dra egna slutsatser..
 
Mjölk och juice.. Jo, men de kanske han menade att han vill ha i SAMMA glas. För det blandar ju jag i mina smoothies så det är nog gött. Så jag blanda ihop och servera varpå jag fick kommentaren, men blää mamma. Jag ville ju ha mjölk o sen juice. Bläääää!!!....
 
Jo visst, det allra enklaste gjorde mamma snurrboll till det allra svåraste.. Och ärligt, efter 10 minuter såg det ut som någon spytt i glaset... 

Helgen om 6 timmar..

Men först mys i soffan, duschen o frulle.. Börjar inte förrens nio. Ska in o vikariera på en annan skola idag, är ju ledig fredagar på det vikariatet jag går på så de passade ju bra! En vecka kvar på det, sen är de fem veckors praktik som gäller :) Och efter de börjar faktiskt ett nytt jobb! Samtidigt som examens arbetet, full rulle ;)

MTC

Då jag känner att jag gjort de jag kunnat med att pusha mig själv med träning.. Alla upplägg, sökandet på internet efter de bästa övningarna så byter jag nu gym till MTC, med instruktör ledda pass och även ett gym.. Hoppas detta kommer ge mig en nytändning :) För nu har jag inte tränat hårt på 3 månader och det suger..



En del av shoppingen..

Vinröda byxor, overzise stickad tröja och ett par nya skor. Älskar höstens kläder, dock inte årstiden i sig..

Lady Gaga

Helgen spenderas i Sthlm. Vi tog tåget tidigt dit och shoppade så plånkan blödde ;) Sen hem och svira o och iväg på konserten. Den va otroligt, hela hon, musiken, stämningen och budskapet! Hon är en showartist utan dess lika och det var inte tråkigt en sekund! Men mest plus får hon för budskapet med konserten.. Genomtänkt och viktigt. Våga vara den du är och våga vara mer av den du är! Det var roligt att komma iväg med sina vänner och även väldigt skönt att bara vara Marika för en dag. Men skönast var att komma hem till sina två små kottar :)

RSS 2.0