glad to have you.


jag är glad att jag har en vän som jag kan visa lite av min neurotiska sida till, som accepterar att bara va i telefonen så att jag kan åka o handla mat, som jag också faktiskt kan öppna mig till, anförtro mig till.. Men viktigaste, klarar av mig inte ibland, allt för kloka sida (; Men, lika barn leka bäst!


a shopping day is a good day.





Mor i huset har köpt sig kläder - och denna gång en ordentlig omgång. Förut har man kunnat unnat sig en plagg hit och dit men idag bestämde jag mig för att det behövdes en ordentlig uppfräschning av garderoben. Så två nya byxor, varav de på bild - hur härlig är inte den blå färgen förresten (: Sen Gina's Isabella destroy, sen linne, tröja och en bandeou behå. Kidsen fick sig också en ordentlig omgång. Byxor, jumprar, skor, mössor, jacka, t-shirt. Så nu är vi fina och glada. Albin va precis som sin mor, ryckte av sig allt han hade på sig och skulle pröva. Ella däremot var precis lik sin far och sprang iväg från kläderna :P




Nya skinnpajjen, mössan och röda byxor :)



Nya mössan, brallorna och skorna - som jag hittade till slut, det var ingen lätt uppgift när utbudet på storlek 22 är så dåligt!

baah..



jag hade h e l a  kvällen planerad, bada - scrubba, hårinpackning, sen mys i morgonrocken framför ett avsnitt att Biggest Looser. Men ist springer jag in och ut från Ellas rum så retas lite med mig. Hon kliver upp ur sängen, öppnar dörren och står och kikar. När jag kommer lägger hon på världens smile så jag kan inte göra annat än o le :P Men snart verkar de som om jag faktiskt kan hoppa i badet, skippar nog BB och lägger mig, planerar att gå upp vid sex imorrn för att dra till gymmet.. Men oddsen för de verkar låga (;


update, back in till Ella.. Att ha kidsen hemma en längre tid från dagis och pappsen bygger hundgård vilket leder till att dom kretsar kring sin mor 24/7 är inge bra grejer. Morsgrisar är vi allihopa!!! :)



todays..


idag har jag haft en underbart bra dag, hela förmiddan låg vi i soffan o kolla på fim. Det behövde både jag och barnen som dragit på sig en förkylning. Sen efter maten så var vi ute och lekte tills grillen åkte fram. Jag o Albin tog ut lego lådan och det höll oss sysselsatt i flera timmar :) Imorrn väntas en ny vecka, inge jobb va jag vet än men annars blir de väll fokus att försöka få koll på studierna, känns lite snurrigt just nu?!

hoppas ni också haft en bra söndag för att ladda batterierna inför en ny vecka!

todays..


idag har jag haft en underbart bra dag, hela förmiddan låg vi i soffan o kolla på fim. Det behövde både jag och barnen som dragit på sig en förkylning. Sen efter maten så var vi ute och lekte tills grillen åkte fram. Jag o Albin tog ut lego lådan och det höll oss sysselsatt i flera timmar :) Imorrn väntas en ny vecka, inge jobb va jag vet än men annars blir de väll fokus att försöka få koll på studierna, känns lite snurrigt just nu?!

hoppas ni också haft en bra söndag för att ladda batterierna inför en ny vecka!

Vackraste stunden i livet var den när du kom <3


Att Ella nyss vakna och istället för att ropa på mamma och pappa väljer att ropa efter Abbe för att komma och trösta henne gör mig varm i hjärtat. Det skiljer 17 månader på dem och att skaffa dem så tätt va de bästa vi kunde göra. Dom är bästa vänner och bästa ovänner också såklart ;) Det är så fint att se att dom redan skapar ett fint och tight syskon band! Dom bryr sig om varandra, saknar varandra.. Ja allt de där som hör till och det älskar jag! (:

sometimes there's just too much for the time to erase.




but you held my hand and wipe away all my tears..


är hon sådär jämt?


kontrollfreak, kontrollbehov, städmani? allt de där går i ett. Jag har ett otroligt kontroll behov och det är på gränsen till jobbigt, kanske inte för mig.. För jag gör de ju på ren rutin men på alla andra som drabbas, haha :) Jag tror inte de märks utåt sådär jätte mycket, men Markus som lever med mig mräker ju av det en del och han påpekade det igår, jag som inte ens tänkt på "hur jag varit just den dagen".. Vissa dagar är ju bättre än andra (:

Som, innan jag går o lägger mig måste de vara städat i varje rum. Ungarnas rum kan jag till och med börja städa i medan vi leker, och till vilken nytta? Innan jag ens kan tänka tanken på att koppla av så måste jag ha tagit disken, tvätten, dammsugit, städat toaletterna.. Men de går ju som tur är snabbt eftersom jag gör det varje dag :P

Men jag har faktiskt blivit bättre på att slappna av och det är väll framsteg? Ja, studenlivet i ett nötskal, det är det jag skyller på! Nu ska jag göra klart en uppgift och drömma vidare om kladdkakan med dumle mousse som jag ska bjuda mina vänner på imorrn :)

copy from facebook..


"Det är rart med barn, jojo. När jag och Albin va och handla förut så sa jag - jag ska gå o köpa majs varpå han svarar "Ska du köpa BAJS?" Nej, majs Albin.. Då småflinar han o skriker upprepande gånger. Mamma ska köpa bajs, mamma ska köpa bajs!! Och förut frågade jag ifall om vi skulle bada o då fick jag till svar "Nej, jag orkar inte, jag har ont i huvudet"

Alltså, han är för rolig min lilla prins. Vet inte vart han får allt ifrån? Han har verkligen varit i sitt esse idag. Markus kunde absolut inte få någon kram, för de fick han ju igår. Mamma va bäst, nej sen va hon tydligen en fisrumpa.. Ja, dessa små <3

fun.


det är roligt att se att ni kikar in här fast jag är lite off på blogg fronten..

just nu sitter jag o kollar runt på utemöbler. Vi ska ha en mys hörna och en matsals hörna. Och när det kommer till myshörnan så ska vi ha en grupp med rotting. Först tänkte vi 3 sits + två stolar.. Men sen blev jag sugen på en soffa, divan eller vanlig. Jag har lite svårt att bestämma mig och det är rätt viktigt att jag tycker om den när den är en sån stor summa pengar som läggs på detta.. Just nu är jag väldigt inne på nr 2.. Svart är ju ialf ett måste när det kommer till dynorna, annars vet jag någons tvättmaskin som kommer gå på högvarv...


Melbourne Hörnsoffa



Melbourne Divansoffa

hohoho..


Nyss intagit sjätte målet för idag och nu ska jag sova. Klämde i mig fyra kiwisar och nu svider de runt mun, haha.. Finns ju ngt motto att man inte ska äta efter sju, men jag måste för att kunna sova skönt. Och hur sjukt låter de inte att jag redan längtar efter frukost och har planerat morgondagens kvällis?! Låter kanske inte så skumt om jag berättar för er att vi ska GRILLA (: Sen jag började mitt nya träningschema så har matintaget ökat fruktansvärt, och det känns också riktigt bra. Och det är så det ska va, äta, träna = må bra!

Och som motivation/berömning beställde jag mig en ny bikini ikväll.. Känner mig riktigt shopping sugen eftersom jag fick reda på att jag kommer få tillbaka väldigt mycket på skatten. Känns så roligt :) Sen har jag jobbat cirkus 40 timmar denna och förra vecka och det ger ju också en liten extra peng..

Och på tal om shopping, nu när våren är här så inser jag att vår kläderna/skor måste fyllas på hos barnen. Kollade runt förut och kom in på Ebay. Någon som vet hur det funkar där som kan ge mig en snabb förklaring? Hittade nämligen ett par skor till Albin som skulle göra honom till världens lyckligaste lilla man om han fick..

Godnatt på er!

Bilder från leklandet

Uppdaterar från iphonen, därför får ni lite bilder som jag har där :)

Nytt linne :)

Älskar ryggen på linnet :)

You know my story.




...and thats why I always have and always will love and adore you.

summa av kardemumma..


as I told you har jag haft fullt upp me att jobba, leka med kidsen, städa huset, laga mat, tvätta, plugga.. En vardag med andra ord?!?! Jag har sagt de förut och säger de igen, jag beundrar folk så jobbar och hinner med sina små barn och allt vad en vardag kan handla om!

Men idag så haffade jag min syster och så åkte vi till leklandet. I tre timmar lekte vi, helt fantastiskt roligt! Barnen hade jätte roligt och det var aldrig en sur min. Sen avslutade vi med lite fika (: Väl hemma bjöd mamma på mat och sedan åkte vi hem o mös i soffan.. Nu somna dom för ett liten stund sen och dom somna direkt dom la ner huvudet på kudden! Nu är de ensam tid så de blir reprisen av Biggest Looser och Elsas värld.

Så, gokväll på er allihopa!

Svenska dialekter satte igång mig totalt..

En våg av irritation flödar över mig. Efter dagens program svenska mysterier som handlade om Munkfors så får man läsa på folk statusar att dom är glada att dom flyttat, skaffat sig jobb eller utbildning på annat ställe så dom slapp denna skithåla.. En status va så vidrig att jag bara vill spy!! Men självklart får man läsa att folk faktiskt uppskattar vår lilla ort också :)

Men så här är det, att vart du än bor så finns det arbetslöshet, fattigdom, lågutbildade människor, skvaller.. Ja, allt sånt som folk väljer att klanka ner på..

Om man ser till mig och min familj, jag har snart en lärar examen, är då högutbildad som tydligen är häftigt i folks ögon, själv ser jag det bara som en dröm, att få arbeta med det jag älskar.. Inte att jag är häftig, smart eller mer värd. Då tycker jag istället att Markus har det bättre som anses lågutbildad, han fick jobb direkt efter studenten. Är det dåligt på något sätt de? Att han inte gått på universitet? Nej, jag skulle hellre slippa studerat i 3,5 år och istället börjat arbeta med en gång, men så är tyvärr inte fallet.

När det kommer till barnen så känner jag att dom har en riktigt trygg plats att växa upp i här. När vi spenderar våra sommrar nere i Halmstad så får man hela tiden ha ögon både i pannan och i nacken, för där har man mött på både det ena och det andra som är ute och spanar efter barnen eller till och med en själv när man är på stranden, ute och går på stan eller ja, vart som helst.. Låter hemskt, men så är det. Och inte tala på alla våldtäkter, där gick jag aldrig ensam! Och då är inte Halmstad en otrygg stad på så sätt, utan ett fint ställe och så finns de värre ställen.. Visst, nu drar jag de till ytterligheterna, men här hemma så tycker jag att det finns en riktigt trygghet, en trygghet som inte finns i större samhällen. Jag vet vilka mina barn möter i skolan och jag vet att jag kan släppa blicken på dem ute när jag är inne och kissar utan att något hemskt ska hända..

Och en sak till ska ni veta, jag har min utbildningen placerat i Sunne när jag inte är i Karlstad. Sunne skickade en dag ett mejl till mig och berättade att dom inte längre kunde betala för mina telebildsändningar. Ett samtal till Munkfors kommun så gick dom in och betalade Sunne så att jag kunde fortsätta se mina föreläsningar därifrån. Inga problem alls att dom skulle ställa upp för mig liksom (:

Så, kort sagt. Jag är trött på er som nedvärderar allt hela tiden. Försök lyft fram det positiva, och har du inget trevligt att säga - håll då för fan käft! Nej, högutbildad eller inte, fattig eller rik, Munkforsbo eller inte. Man bor där man trivs, trivdes man inte här och har flyttat - ja, då är det väll bara så! Tycker man inte om laktrits så äter man inte lakrits och då behöver man inte sitta och smutskasta godiset utan bara istället skita i att äta det (;

Så, lite irritation utskriven, nu dags för sängen för imorrn ska jag jobba!!

onsdag.


multitasking på hög nivå - föreläsning, skrivuppgifter x 3, dammssuger, fixar musik lektion - nervöst som tusan och titta, jag bloggar också ;) Om 2 timmar blir det ett break för att åka till gymmet..
La upp ett nytt träningsupplägg för 10 veckor framöver, ska pressa mig ytterligare när det kommer till styrkan nu så får vi se vad det ger. Jag har alltså ökat mina repetioner samt vikt, sedan så har jag lagt in 2 löp pass. Ett med långdistans - målet är 1 mil, samt ett löppass med mycket lutning då sträckan blir ca. 3 km.

Ja, back to bussiness för resten av veckan blir det ju jobb och jag vill inte ha en hög med måsten under helgen :)

Nya kläder

Vår fräscht från Kappahl! :)

Måndag i all ära!!

Gymmade tidigt imorse för att ha dagen fri, testade nya magövningar.. Är helt öm i kroppen efter veckans vikt ökning på vikterna.. Har även jämfört bilder från en månad tillbaka och jag kan faktiskt se skillnad. Även 1 kg + på vågen :) Känns löjligt att ta kort på sin egen kropp men det är både bra och roligt att kunna jämföra, för jag trodde att det inte hänt något o va lite off, men så va ju inte fallet :)

Åt en ordentlig frukost och drog till barnens farmor och har spenderat hela dagen där.. Myst och lekt :) Va ner till sjön och kasta sten vilket var väldigt poppis!

Nu laddar jag för en veckas jobb, så bloggandet blir nog inte av så mkt denna vecka..

Godmorgon, söndag

Fick sovmorgon till 9 idag och just nu ligger vi i sängen och myser.. Härligt så (: Har inte kikat ut än, men jag hoppas det blir fint väder så vi kan vara ute och leka idag, kanske ta en cykeltur? För dom drog vi nämligen fram igår och tog oss en tur. Snacka om att balansen inte var med först, haha!

Här är en bild från igår, solsken, vattenpölar, och all snö är nästan borta igen, för tredje gången!..

pyssel o knåp..




FÖRST o främst - så älskar jag mitt nya nagellack. Dock är jag allergisk mot det avflagnade, så imorrn blir aceton o nytt lack igen :) NU till huvudsaken, jag och syster har haft pyssel kväll här hemma. Inriktade oss på örhängen och vi fick till 14 örhängen tillsammans till en kostnad av 200 kr. Sånt giller en student morsa som älskar smycken (; Det långa blev med kors blev min favorit och kommer användas flitigt.. Nu ska jag krypa ner bredvid Markus som sovit sen ett par timmar tillbaka..

Jotex..



Trycka på bilden o lämna en röst vettja (: Skulle sitta prima med ett presentkort därifrån nu så här i vårtider :)


Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!

bedtime..


myser runt i min morgonrock, nyss tagit mig ett bad och även haft hårinpackning. skönt att pyssla om sig själv lite ibland (: Min hy är ju rena katastrofen själv så jag försöker även ta hand om den. Någon som har något tips på hur man kan få bättre hy? Något man ska äta? Ska man dricka mycket vatten eller är det något påhittat? Eller några riktigt bra produkter? Jag försöker i alla fall undvika smink varje dag, förutom nu när jag ska jobba o så..

Nu ska jag tvinga mig själv till sängs, ska även tvinga mig själv iväg till gymmet imorrn. Varit slapp nu i ett par veckor. Lagt upp en planering som jag inte riktigt följt. Måste komma på en ny utmaning till mig själv. Återkommer angående det, för något måste de bli här!

Så god natt på er!

A - som i Albin..




Först o främst så får jag be om ursäkt till Albin för bilden, blixten bländar honom och han är mitt i en rörelse.. Men ialf, idag blev en stolt mamma ännu stoltare. Albin snappade snabbt upp hur man gjorde ett A som i Albin så vi målade ett par stycken. Här hade han fått till ett riktigt fint :)

bedtime story.




Alla dessa är VÄL prövade här hemma, men ack om vi skulle glömma ninja kick, de vill säga en spark rakt i magen, slap hand som innebär att dom armbågar mig eller ger mig en handlfata rakt över ansiktet och sist men inte minst.. dropkick, som är droppen - jag ger upp efter att få ligga på 3 cm och näst intill trillar ur och går o lägger mig i soffan.. Idag har vi bild 1 här hemma o jag planerar att gå o lägga mig i Albins säng, haha!!

It's you and me..



Igår blev jag påmind om varför jag älskar Markus så mycket.
Blev faktiskt varm i hela kroppen. När vi hade gått o lagt oss igår så berättade han för mig att han hade anmält mig till det där med Gry Forsell, en resa till New York. Han berättade vad han hade skrivit, som då tydligen var ett brev, som han inlett med "jag är inte så bra på att skriva men jag tycker hon är värd det för att... ja och så vidare :) GUD så go vet ni! Att han ens kommer på tanken och göra nått sånt. Om jag vinner är skit samma, det är nästan totalt ointressant. Det som gjorde mig så glad var att han spontant skriver ett brev om mig för han tycker jag är värd allt och lite till.. Ja, jag älskar verkligen den här mannen som känner mig bättre än mig själv. <3

Gissa vem (;




Gissa vem som slog sitt rekord idag? Och även nådde sitt mål i distans?
Idag klarade jag milen, på 1 timma och 10 minuter! Inte alls illa pinkat tycker jag. När jag lyckats klara milen flera gånger så ska jag börja trimma tiden.. Just nu är jag mer än nöjd med vad jag lyckats med.. Och som belöning - nya träningskläder (:

I'm gonna love you to the end of times..

Glad (:


Jo, idag har jag haft en riktigt bra dag (: Närträff i Karlstad där man fick flumma runt och skratta mycket! Imorrn ska vi göra film, vilket jag sitter o klurar lite på nu..

Sedan fick jag ett väldigt roligt samtal, förskolechefen i Munkfors ringde till mig och började samtalet med "jag har hört att du är en bra vikarie" och frågade sedan om jag kunde komma och jobba imorrn. Är det inte typsikt att jag måste till Uni då ra? Joo! Gud så ledsamt, hatar att säga nej när det sällan finns tider att vikariera på och särskilt nu när det var på ett helt nytt ställe... Men jag hoppas hon ringer igen och då är jag på plats inom 10 röda ;) Det gjorde mig varm i kroppen att få höra att jag är en bra vikarie. För det är ett rykte man vill ha om sig. Men det är ju så, utan att låta dum nu så älskar jag barn. Jag älskar att umgås med dem, leka och höra deras åsikter och tankar om allt. Dom är ju små fantastiska varelser (: Och jag tror, har man den inställningen till barn - ja, då ger det en positiv respons!

Så, för att runda av detta inlägg. Idag va en riktigt bra dag o jag är riktigt, riktigt glad!..

träningsuppdatering..



Gjorde ju som sagt va första löpturen utomhus igår
. Jag och Linda gjorde ju upp för ett halvår sedan att vi skulle vara med i Vårruset, trodde de va helt omöjligt för mig att springa 5 km. Men nu vet jag att jag klarar det - och mer där till (: När jag når 9 km så ska jag få en litten gift av min far - nya springkläder! Det är ju motivation om något. Me nu i två veckor blir de ganska dåligt med träning, ska jobba och har litegrann att studera.. Men vi får se, vill ju gärna ha de där nya kläderna så jag kanske får pressa mig lite nu i en månad (;

Pyssel

Tyckte de va så häftigt de dom gjorde i familjen annorlunda sist så jag gjorde en egen variant här hemma idag i Albins rum :) Handavtryck o olika bilder på honom. Till för att fyllas på :) Tog avtryck på Ella också så jag ska göra likadant på hennes rum!

honesty.


I would like to think if you stay true to yourself, you will find true love, true friends and true happiness. And I would also like to say that it feels that have been true to myself the past years and that I have found true love, friends and happiness.

Laddar för en tuff vecka..

Det vankas universitets dagar och mycke plugg denna vecka.. Tur man samlat på sig så mycke energi denna helg. Och på tal om energi, jag kom ut på årets första springtur utomhus förut, att kunna springa ute med bra musik i öronen för att rensa huvudet på lite tankar är hur underbart som helst :)

Här är två bilder från idag, de ser nästan ut som Albin fått två tvilling systrar :) Gud så Goa de är dessa liv!!

heaven is a place on earth with you..






Haha, älskar sista bilden på Ella. Hon är direkt vansinnig på att jag tar kort på henne och tycker att jag borde hjälpa henne att dammsuga (: Nu ska jag städa och dola lite, för om ett tag kommer Ida och Alva hit. Har längtat lite efter dem, Alvis har varit sjuk med bland annat vattenkoppor så vi har inte setts på ett par veckor vi alla.. Men idag så :) Hoppas ni haft en bra helg, jag har haft det underbart sedan Markus fick helgen på onsdag.. Livet är verkligen helt, helt fantastiskt just nu!

I WANT




Det är mycket jag vill ha, och detta är en av sakerna. En cykelkärra som du kan koppla loss och gå/jogga med. Tänk er va perfekt och kunna ta med kidsen på en joggingtur. Vilket motstånd de skulle bli. Kanske ska blinka lite i ögonen till Markus och be honom önska sig en sån i födelsedags present ;)

utedag..






Vi tände vår brasa och grilla korv, 40 korvbröd och tjugo korvar fördelat på 6 personer :) Albin blev övermodig och tog av sig mössan.. Men är de varmt så är det väll (: Kidsen sover sen middag, vi ska iväg till Linda pch Viktor sen och då vill jag gärna ha glada och pigga barn :)



BUS service ;)






Ja, igår va humle och dumle igång igen med ett projekt. Fick för sig att såga ner lite ute vid oss. Och Abbe blev ju såklart inspirerad och sprang in o hämta sin såg och hörselkåpor :) Just nu är vi utan vattem skit jobbigt. Men vi har planerat att grilla lite korv ute så middan är räddad i alla fall.

Selma Spa - Bilder

Selma Spa..


Började morgonen igår med att gråta floder, ångest över att lämna bort kidsen, ångest över att sakna dem och inte få mysa med dem på ett dygn. Kul rese sällskap liksom!

Men, över till Sunne for vi, åt mat med jätte god förrätt och massa goda efterrätter. Sedan ut tillbaka till Centrum och lite shopping. Handla en jeans klänning åt Ella och Abbe fick sig ett bar Bamse kalsonger, fanns inte mkt till killar på Lindex tyvärr.

Sen till hotellet tillbaka, checkade in. Markus som den man han är skulle se på skidskytte så jag gick ner till gymmet. Sen vankades det bubbelbad och utomhusbad, dom har ju så man kan simma ut och bada. Häftigt och otroligt mysigt :) Jag solade sedan även lite snabbt och sedan gjorde vi oss iordning för 3 rätters :) Att kunna sitta och prata och bara njuta av maten var en märklig känsla, men ack så väl behövligt.

Tog kvällen tidigt, runt 12 och vaknade upp, pigg som en mört vid 7 :) Då gick jag ner till gymmet igen och sprang 30 minuter, Markus unnade sig sovmorgon och de gjorde han väll rätt i. Halv elva åkte vi hem för vi saknade kidsen så, och det var ett glatt återseende vill jag lova!

Vi har haft det jätte bra, jag va jätte dålig på att ta bilder, men några blev de och det bjuder jag på lite senare, jag ska gå o väcka Ella nu och tvinga med mig familjen ut i solen!

RSS 2.0