2 år..

6 dar kvar..

 
...tills Markus går på semster! & det ska bli så förjäkla skönt! Haft väldigt mysiga dagar tillsammans nu, så jag längtar tills vi får hela 3 veckor tillsammans!
 
Har städat, bakat tårtor och fixat med Ellas paket idag. Och när vi tröttnade på det tog vi med oss barnen till Hästsko holmen, en badstrand vid älven så dom fick springa av sig lite energi och bada lite. Första gången vi gör det sedan vi var i Halmstad. Juni har varit en besvikelse! Hoppas på Juli :)
 

Att uppskatta en dag.

 
Ibland kan jag känna mig mindre nöjd med mig själv.. De har att göra med min prestation. Men det kan vi gå in på en annan dag. Igår kände jag mig inte nöjd med att jag inte städat färdigt huset, men bestämde mig för att lista de jag faktiskt gjort.
 
- åkt inlines 9 km. (gjorde de fast jag inte hade någon lust. Men efteråt va de skit kul och jätte skönt.)
- fixat mat
- satte upp ett tv fäste.
- tvättade två maskiner och hängde upp.
- tagit med barnen på en utfklykt och sedan även hem till kusselinerna en sväng.
- snosat med barnen som somna samtidigt på varsin arm
- handlat mat med familjen kaos - Jag lovar, man skulle lätt kunna göra en serie som folk betalar för att se när vi är och handlar. Vet inte vem som är värst utav Markus och ungarna ;)
- tränat med Akilles.
- jagat rektorn i Munkfors för att lämna in löne rapport. Fick ej min lön denna månad :/
- Skicka in iphonen, längtar redan efter min lilla bebis.
 
Ja, som ni ser så har jag gjort en del, samt lite andra saker ej värda att skriva upp. Så varför deppa jag över dammsugaren egentligen?! Ja, ibland blir jag tokig på mig själv till och me.
 
 

Frukost tips..

När jag bestämde mig, eller snarare blev beroende av att träna så googla jag en massa övningar/mat för att lära mig. Jag hade ingen aning om vad eller hur jag skulle träna på gymmet. Men jag googlade de muskel grupper jag ville träna och skrev upp dem på ett  papper.
 
För att sedan göra de övningar så gjorde jag ett schema med vad jag skulle träna och när. Skapade 4 olika pass, en dag helt utan styrka då jag sprang milen på löpbandet. Så det är mitt tips, är du söker på vad du ska göra på gymmet, googla, skriv upp övningarna och hur många rep du vill göra och ta med till gymmet.. Jag hade en gul lapp, inte tappat bort den än ;)
 
Sen ett till tips om du är mûsli och youghurt älskare som mig. Mûslin på affären är inte så nyttig som man kan tro. Utan de bästa är att rosta egna nötter, lite kokos kanske och strö över med kanel - som hjälper till med förbränningen :)
 
God morgon på er förresten ;)

Frukost tips..

När jag bestämde mig, eller snarare blev beroende av att träna så googla jag en massa övningar/mat för att lära mig. Jag hade ingen aning om vad eller hur jag skulle träna på gymmet. Men jag googlade de muskel grupper jag ville träna och skrev upp dem på ett  papper.
 
För att sedan göra de övningar så gjorde jag ett schema med vad jag skulle träna och när. Skapade 4 olika pass, en dag helt utan styrka då jag sprang milen på löpbandet. Så det är mitt tips, är du söker på vad du ska göra på gymmet, googla, skriv upp övningarna och hur många rep du vill göra och ta med till gymmet.. Jag hade en gul lapp, inte tappat bort den än ;)
 
Sen ett till tips om du är mûsli och youghurt älskare som mig. Mûslin på affären är inte så nyttig som man kan tro. Utan de bästa är att rosta egna nötter, lite kokos kanske och strö över med kanel - som hjälper till med förbränningen :)
 
God morgon på er förresten ;)

bild från instagram.

lite motivation, inspiration från mig till er... Mina favvo jeans i fjol :)
 

de bästa åren.

 
Världens finaste lille tjej fyller 2 år på fredag, så just nu är jag inne i ett städ och bakstim. Men ska pausa lite sen och förhoppningsvis ta mig min första inlines tur :)
 

from the bottom of my heart.

 
Idag har jag fått så mycket goa fina kommentarer av er, både här och på facebook. Och ni kan inte ana vad det betyder för mig. Det betyder allt och lite till. Det finaste kommentaren gällde min roll som mamma - och ja. Det är väll den sida av mig som jag är stoltast över. Jag har gjort mina val här i livet och de val jag har gjort är för att sätta barnen främst. Jag brukar alltid säga att Albin förändrade mig och att Ella fulländade mig. Dom ger mig mening med livet och skapar mål längs vägen.
 
Fick även några kommentarer gällande hur jag lyckats med träningen & jag kan nog inte riktigt se själv vad jag lyckats med, hur wierd de än låter. Gamla jag är så långt bakom mig så det finns inte. Men något som jag alltid gjort är att jag tyckt om mig själv för hur jag sett ut. Nu är det bara mer. Skrev en gång att det är kläderna som gör hela människan och så är det. Klär du dig passande efter din kropp och framhäver den bra så är du hur snygg som helst. Oavsett om du väger 95,75 eller 55 kg.
 
Sen så ska man inte heller jämföra sig med andra, vi har så olika kropps typer. Det och att fokusera på vågen är nog det värsta vi kan göra. Det bästa är att träna & äta rätt så mår och ser kroppen ut därefter.
 
Jag har så mycket att skriva till er, men får runda av nu och ta det i ett annat inlägg. Ska mysa ner mig bredvid kidsen i soffan och kolla på Aladin :) Är så roligt när man får respons hörrni förresten, hoppas jag kan skapa fler inlägg som skapar svarar lusten i er ;)
 
 
 
 
 
 

mitt dröm mål.

 
Mitt dröm mål med att gå ner i vikt och börja träna var att kunna ha ett par taighta jeans och en enkelt vitt taight linne. Det är nog även den snyggaste klädstilen jag vet. Fräsch och enkelt.
Och idag så kan jag ha detta, samt andra plagg jag bara kunde drömma om, som klännigen nedan. Har ni någon dröm när det gäller träningen?
 

Midsommar i bilder..

 

Lycklig brud trots elände.

 
Mobilen är igång, dock tror jag simkortet och nätkretsen till den istället är pajj, trilla ur guld från kretskortet inuti förut så det blir nog en tur till farbror doktorn i alla fall..
 
Men till det lyckliga, Markus köpte mig ett par inlines idag men stavar till. De snyggaste du kan tänka dig. Så nu ska de åkas! Planerar en tur redan imorrn, min "äta va du vill dag" förlängdes till tre dagar & imorrn tar de stopp igen.. Bryta ut från ett mönster är enklare än att hålla ett men det är ju som det är det :)
 
När vi va nere i Karlstad så köpte vi även en fyrhjuling till ungarna. Roligt sô!
 
 
 
 
 

Midsommar vare.

 
"Mamma hök öga - ärrä du rä?"
 
Va kommentaren jag fick av Markus. 5 sekunder senare har jag kastat mig i poolen med mina nya klänning på och fiskat upp Ella som ramlat i. En liten skrämd dam, men det gick väldigt bra. Jag var nog i vattnet innan hon ens var i. Så, ja, mamma hök öga är jag och det är inte mer än rätt :)
 
Sen dopp nummer två stod min iphone för, orkar inte ens berätta hur det gick till.. För sannolikheten för att något sånt ska hända är så jääävla liten så jag orkar inte.
 
Ah, idag är jag träningsledig, drack 2 cider igår och känner mig lite slö.. ?!?! Men beror nog mest på sömnbrist, Albin är dålig än!
 
Men men, med kärlek från mig, håll tummarna för att en påse ris kan rädda min bebis!!!

Glad midsommar på er!!

 
Njut av dagen, stressa inte sönder över alla måsten, ät & må gott - en dag spelar ingen roll bara det inte blir en vana :) Själv ska jag krypa ner i sängen och sova middag nu, Albin har varit vaken i natt på grund av halsont så jag är trött.. Och ikväll måste jag ju vara pigg ;)
 
 

jaha, nytt..

Här har det hänt grejer tydligen.. Fattar inte mkt!
 
De senaste dagarna har ÄNTLIGEN bjudit på sol. Och va gött vi har mått. Är lite av exstas, så jag låter bilderna tala för sig själva ;)
 
Imorrn är det midsommar, plocka blommor, göra kransar, göra sig fin, åka till Ransäter och dansa kring stången, hem till kusinerna och äta mat & bara mysa. Ja, verkar på pappret bli en toppen dag :)
 
 

Tankar..

Jo, milen kom idag :) Gött sö! Behövdes efter att Markus fixat maten idag, för herregud va god mat han lagar! Mindre nyttigt men mkt gott..

Har lite funderingar på om ni också kan kommentera vad ni tränat, varför och tankar kring det. Behöver lite svar här svar här av er.. Blir mer motivation på något sätt. För har ni tränat, då måste jag ju också göra de - tävlingsmänniska som en är ;)

Idag hade jag syster med mig på gymmet, trevligt med sällskap :) Milen plus lite styrka.. Nästa pass blir de mest fokus på styrka.

Mina två små..


Ella blir ju 2 år nu den 29 och jag tycker det hänt mkt de senaste.. Hon pratar 3-4 ord meningar. Kan föra dialoger. Sa älskar dig till mig förut utan att jag sa de först  Går på pottan när hon ska "make a poo" Leker roll lekar med Albin, han är pappa och hon bebis. Har världens busigaste smile när hon gör bus..

Albin utvecklar också sin personlighet med sitt prat.. Idag svarade han Markus med "vem bryr sig" Att jag inte dog av skratt!! Vem har sagt så? De måste ju varit jag?! Idag fick han två dinosarier till sin samling och har lekt non stop! Han fick även ett par nya, tok snygga skor i Karlstad, likt de Nike Ella har så lyckan va total.. (För kläd galna mamman också,  )

God natt på er!

Let us do this..


Något jag har problem med är motivation, låter konstigt kanske för en två barns mamma som frenetiskt städar, grejar, pluggar och tränar? Men jag menar om motivationen är ta mig vidare, pusha mig hårdare :)

Så idag lurade jag mig psyke, slutade på 9,14 km, alltså strax innan milen.. Så imorrn när jag gör sista gym passet på två dar (Markus jobbar fm, svårt o komma iväg) så har jag ju milen kvar att klara av :) Låter wierd men funkar för mig!

Har ni några knep? Tips? Motivations tips?

Frulle o Karlstad


Påväg till Karlstad, ska besikta bilen och köpa 2 års present till mitt hjärta  Gick upp tidigare för att hinna äta ordentligt, samma som igår fast nu la jag till citron vatten och 2 omega 3 tabletter. Bra för er som inte äter så mycke fisk! Mina är köpta på svenskhälsokost.

Som jag skrev igår använder jag mig av 2 appar för att ha koll på mat + träning. Igår blev det 2 motions pass så resultatet blev rätt lågt.. På bilderna ser ni resultatet av min frukost. Ska nog byta ut min kaffe latte mot vanligt kaffe också tror jag. Small changes, big difference :) Apparna heter Myfitnesspal och Kaloriräknaren. På Myfitnesspal kan man bli vänner och pusha varann med resultat!

Mat och träning


Det svåraste när man har barn och en sambo som jobbar skift är att få tid till att träna.. Eller orken, för ibland vill man bara ta tillvara på tiden och umgås. Men det man ska komma ihåg är - för att familjen ska må bra måste kugghjulet i det hela också må bra. Och då behöver morsan i familjen komma iväg ;)

Så idag sparka jag mig i rumpan och åkte till gymmet. Tränade 30 min intervaller på crosstrainer, för er som vill bygga rumpa är crosstrainer bättre än löpning. (Läst på Olga Rönnbergs twitter) Sen styrka, jag lägger mycke fokus på hela kroppen och olika delar varje gång, idag mage och rumpa :)

När det kommer till maten har jag börjat äta havregryns gröt med kesella igen på morgonen för att känna mig mätt längre. Till lunch och kvällis blev de grönsaker, kassler och lövbit. Till detta fick ungarna mos. Måste ju äta så att ungarna får mat också men då plockar jag undan kolhydraterna för min del. Till mellis åt jag kesella hallon och blåbär och det va en sjukt god kombination - bättre än glass! Tips är att inte tina blåbären fullt ut!

Så, återkommer imorrn om en viss app jag börjat använda mig av som pepp!

Kran

Kvällspyssel..

Har de senaste två timmarna ägnat mig åt att pyssla i vardagsrummet.. Köpte en ny soffa idag så vi möblerade om och sen har jag satt om tavlor och bytt gardiner :) Det blev mysigt.. Nu har Markus gått med på att måla om det till vitt också, men de får bli om ett tag.. Trivs som det är nu.

Sen från en sak till en annan.. Jag skulle vilja veta vilka som läser min blogg, är lite nyfiken på de :) Vet ju att Ida, Sandra och syster läser.. Men vilka är ni andra? Och nu måste ni skriva ;)

To make the best of it..

Igår va ju ännu en regnig dag, men på eftermiddan sprack de upp och det var välbehövligt! Jag skyndade att ta fram mini poolen så ungarna fick bada, vi lekte ute på en filt och när syster kom så tog vi med oss kidsen på en cykel tur. Jag packade bullar & saft och så drog vi till skolan här i Munkfors. Gungade och spelade lite innebandy.. Mycket mysig kväll. Dock slutade de inte riktigt lika bra, jävla Sverige att förlora matchen!!

 

Hair

 

 

Va som sagt upp till Linda i måndags (?) och färgade och klippte mig. Hon tog av det så det blev riktigt kort.. Känns ovant men det blir liksom mera som en frisyr nu, än bara långt.. Sen tog vi en koppar toning, och jag trivs som attan i det.. Synn bara att toningen håller så kort stund. Finast är man ju där man går därifrån :)

New in

 

 

En underbar klänning från ginatricot, längre bak och kortare fram till.. Älskar att min tatuering syns där bak :)

5 år sedan..

Ja, så lång tid har de gått sedan jag tog studenten.. I favör och imorrn börjar mångas liv på riktigt.. Man lämnar skol bubblan och börjar stå på egna ben. För mig innebar det att jag äntligen kunde se på saker annorlunda, ha mina egna tankar och åsikter och äntligen låta mig själv känna efter hur jag verkligen kände.. Och ja, de känslorna resulterade i två barn ;)

I 7 år har han varit min bästa vän, och ej att förglömma ovän ;) Men allt vi gjort och gör, gör oss starkare. På söndag firar vi fem år! Fattar inte vart tiden tagit vägen!

En outfit i studentens tecken :)

2012-06-13



att älska, att bry sig, att vårda, ta hand om, ömma för..

Idag följde jag med min syster till Sandras begravning som stöd, för att få ett avsked. På något sätt blev det verkligt för oss, men ändå önskar vi att det inte är sant.. Tiden kommer inte läka detta, men det kommer gör oss starkare. Att se hennes familj idag och bilden av Malin när hon fick reda på olyckan kommer jag föralltid bära med mig i hjärtat och det kommer om och om spelas upp i mitt huvud.

Just nu känner jag mig psykiskt trött, barnen är inte hemma heller så det känns tomt. Älsklingen blev med ut på en promenad förut för att få lite frisk luft & det var behövligt.

Att skriva "ta hand om era" känns så meningslöst på något sätt? För det är väll klart vi älskar, bryr oss om, vårdar, tar hand om och ömmar för de våra varje dag? Vad jag istället skulle vilja skriva är att vi oftare borde välja att se det positiva livet ger oss, det bra som finns hos våra nära.. Än att istället lyfta fram det dåliga och inte njuta av det vi har.

Jag älskar er, min familj och mina vänner & jag värdesätter er högst av allt. Föralltid kan ni räkna med mig, i med&motgång. Och jag ber om ursäkt om någon blir ledsen av detta inlägg, är bara tvungen att få ur mig lite tankar innan jag går och lägger mig.

regn o åter regn..


Ella tar en powernap, Albin kollar Lillefot och jag dricker kaffe. Pysslat och donat i huset idag, toaletterna har fått sig en uppfräschning.. Inköpslista på ikea är skriven för lite mer plock dit :) Ska även kolla upp en ny tv bänk och ett skåp till sovrummet.. Någon som har något över får gärna säga till, färg spelar ingen roll så länge jag kan måla över det :)

Nyss klippt Albin också, snart är det min tur.. Ska åka upp till Linda vid fem. ÄR så välbehövligt! Måste komma ihåg att hämta ut min bikini.. Och sen hoppas jag att resten av kläderna kommer imorrn.

Så, det var ännu lite ytligt skriverier från min sida. Hoppas ni hittar på en massa mysiga saker fast vädret suger!

Godmorgon..

Jag vakna vid sju o va jätte pigg.. Tvingar mig själv att njuta lite till av sängen just nu, men snart ska jag dra till gymmet :) För i eftermiddag blir de 2 års kalas för Alva!

Har även börjat räkna ner, 1 månad kvar tills vi åker ner till kusten.. Som jag längtar!!

Mariebergs skogen..

Barnen och gubben försov sig o missa dagis avslutningen och vi behövde något roligt att ha och göra.. Då överraska Markus med att åka till Mariebergs skogen, och de va mysigt som vanligt.. Dock kallt!!

Så mycke bättre..

Efter 2 månaders slapphet så ska jag nu köra på!! Målet blir 4 pass i veckan, undrar om jag orkar hålla de?!? Väldigt omotiverad när sommaren är här.. Kändes väldigt skönt idag ialf, efteråt vill säga ;)

Sweet..

Ligger i sängen & myser med Albin. Ofattbart skönt att va ledig i 6 veckor nu, dock ska jag ut en jobbtur på fredag så folk kan se sina studenter :)

Ska komma iväg på ett gym pass nu på morgonen tänkte jag, först lite frulle som består av kaffe, ägg, kesella och banan..

Hoppas ni får en bra dag! Kram

My heart..

Even in the worst of times you lift me up by just being you and that's all I need...

19.10

Hej på er!

Borta från bloggen orkade jag inte vara.. Det är väll ändå här jag samlar mina tankar, minnen och känslor.. Älskar att gå tillbaka i min gamla blogg och läsa :)

Syster bakade delicato bollar idag igen.. Men bara jag tar sommarlov ( IMORRN ) så blir de fokus på träning igen :) Ska bli så gött!! Hatar o va så här onyttig... Du är väll på Malin?? ;)

Och på tal om sommarlov, ska bli så gött o va ledig, njuta hemma med barnen, åka till Halmstad och Liseberg.. Mycket gott att vänta i dessa jobbiga tider. 6 veckor o sen jobb på forsnäs i två veckor och sedan drar mitt sista halvår som studerande igång, kan inte fatta att det är sant :)



Marika Viktoria

Always stay true to what you believe is true...

louder than words..


Hej på er.

Ni är några som kikar in var dag trots den uteblivna uppdateringen. Just nu handlar mitt liv om att försöka ta oss igenom var dag som går. Tragedin som ni läst om drabbade min finaste lillasyster, hon förlorade en av sina närmaste vänner på grund av en idiot som tog ett idoitiskt beslut..

Jag är full av ilska & väldigt väldigt ledsen för min syster och hennes vänner skull. Och jag tänker hela tiden på familjen. Vad dom går igenom är varje mammas och pappas värsta mardröm. Skulle kunna skriva en hel bok om allt vad vi går igenom, vad vi känner, vilken fantasisk vän och människa vi förlorat och hur allt är men det tjänar ingenting till.. Ville bara komma in och skriva några rader om världens vackraste lilla syster som är otroligt stark. Jag älskar dig mer än livet själv ♥

Till er andra, om ni någon gång ser någon som tänker sätta sig bakom ratten full, stoppa dem omedelbart. Det finns inget häftig, bra, nödvändigt eller värdigt med det. Det är som att springa runt med en laddad bössa.

Kram på er, vi hörs när vi hörs, en vardaglig uppdatering skulle kännas ytligt & fel.
RSS 2.0