Onsdag!

Skön dag igår, gymmade, jobbade, avslutade dagen med en kvällsprommis med min granne Jenny :)

Och där imellan så låg jag och ungarna ute på en filt och lekte. Ställde även fram en balja så dem fick svalka sig lite o de uppskattades.

Söndag.,

Solen kom till sist och vi va ute o njöt av den så länge vi kunde jag och barnen :)

Dagen började med frukost i sängen för mig och Albin. Sedan kom Bella hit och lekte ett par timmar. Kvällen avslutade vi med nya i sängen och barnen somnade på varsin arm <3

Imorrn och tisdag så står det jobb på schemat.. Har längtat en del så de ska bli roligt att komma dit!

Uppe sent, upp tidigt!!

Tacka vet jag tv i sovrummet, så man kan ligga kvar och morna till sig lite! Hade svårt och somna igår och vakna när Markus kom hem vid halv tre.

Har inte tittat ut än men Markus sa att de regnar ute. Jag spyr väll på detta väder! Regnar de inte så blåser de så det är skit kallt.. Nää, lite sol så man kan vara ute. Det är knappt så man hunnit med att leka i ungarnas lekställning för de varit så dåligt väder :/

Aja, godmorgon på er ialf!

Midnatt råder..

Hej på er :)

Haft syjunta här hemma, sytt knappar & lagat brallor.. Imorrn ska jag ta tag i Ellas kläder :) Ska även göra ett par jeans shorts till henne av Albins gamla jeans. Tråkigt att så mycke fina kläder blir liggandes så jag tänkte fixa till dem. Tuffa jeans shorts stod ju på Ellas inköps lista, men nu kan vi bocka av de och rikta in oss på ett par virkade shorts ;)

Annars då? Jag klurar på en ny tatuering.. En liten på något ställe som nyckelbenet, handleden eller kanske lite större på revbenet.. Tål att tänkas på mina vänner!

Men nu säger jag gonatt, så g'natt på er!!

Pk

workout, hang out..

igår kanske jag fick den allra finaste kommentaren jag någonsin fått i hela mitt liv. personen i fråga sa att jag inspirerade honom till att ta tag i träning. det är ju helt sjukt! och jag blev så glad så det gick inte att beskriva..

jag vet att det förr diskuterades om jag hade hälsomamma matvanor eller ej, men nu tror jag äntligen folk släppt det och ser att det kanske ligger disciplin och hårt jobb bakom det hela istället.. visst, jag unnar mig godis, pizza och sånt. men inte varje dag som förut :)

men frågan är ju, vad är du villig att göra? jag offrar hellre en timmas tv tid på kvällen eller går upp en timma tidigare och tränar än att strunta i det. för det säger jag, kan jag så kan faktiskt vem som helst.. Make till sötsugen människa har jag aldrig varit med om! Men det man ska tänka på är att det tar tid, men det är ju bättre att börja än att drömma om det :) jag är ju inge proffs på de här, tvärtom! men jag lär mig något nytt varje vecka om hur min kropp funkar och jag tycker bara det är riktigt roligt att träna och få lite egentid!

men det jag ville med detta inlägg var att tacka för de fina kommentarer jag fått, de har motiverat mig och jag har fått en nytändning till träningen igen!



Ibland minns jag inte riktigt vad jag gått igenom, eller vad jag tagit mig igenom.. Men då gick jag igenom dessa bilder och ja, det har ju faktiskt hänt en del. Känns även helfel att publicera ett helt inlägg om bara sig själv och sin kropp.. Men aja, here you go! My ego, som egentligen inte alls är så här stort....

deep..


jag har under de senaste dagarna funderat mycket kring hur mitt liv förändrats sedan jag fick barn. Jag är långt ifrån densamma som jag var för 4 år sedan, då mitt liv förändrades på en vecka.

jag var spontan, ego, umgicks 24/7 med vänner, visste nog inte riktigt vad jag ville att livet skulle ta mig.. ja, som de flesta 19 åringar kanske :)

Just nu så fullkomligt älskar jag mitt liv, alltså, jag tycker att varenda del av del är näst intill perfekt. Det Albin och Ella gett mig kan bara en mamma förstå. Men ändå så kan jag tycka att dom gett mig lite mer än vad andra mammor också kan förstå. Jag skulle nog ärligt kunna säga att Albin räddade mig, förändrade mig och gjorde mig till en bättre människa - tusen gånger om! Och Ella, hon fulländade mig.

Men vissa saker saknar jag, jag saknar ofta mina vänner. Många av dem har inte barn och jag kan nog tro att det är svårt för dom att förstå min vardag. Markus jobbar ofta helger eller kvällar när dom kan ses vilket leder till att jag är den ständiga "nej - sägaren".. Eller så måste jag plugga & så har de varit i 3 års tid. Och att bara åka hit och dit är inte heller det lättaste, sovtider, mattider, för trött för att åka någonstans tider, feber tider, dom bara bråkar tider, ingen ork tider, måste passa på o plugga tider..

Ja, mycket kan man sakna trots man har allt. Jag skulle inte byta ut det jag har mot något i världen, men jag kände att jag bara va tvungen att få ur mig lite, att inte vara så ytlig utan bjuda in er till min ack så förvirrande hjärna ;) Några fina vänner har jag kvar som står ut med mig och jag är oerhört tacksam för dem. Vänner som tar sig tid att komma o hälsa på mig när dom vet att det blir lite lättare för att kunna umgås, och det ska ni veta, de älskar jag er för <3

Morning!

Ligger i sängen och myser med barnen, ska snart gå upp o äta frulle, de får bli ägg, kaffe och youghurt :) Ägg är bra grejer så försök o få i dig nån sån om dagen!

Hoppas på sol också, har lite att pyssla med ute. Va ute till sex igår kväll och de va så skönt! Flera såna kvällar tack.

louder than words..




körde en fotografering med ungarna på förmiddan, tyckte bilderna blev kanonbra :)

morning.


sitter och dricker kaffe, nyss avnjutit en smoothie med youghurt, kesella, mjölk, banan & hallon. himmelskt om nu frågar mig! är lite lessen idag, igår hjälpte jag Markus att snickra på barnens lekpark & när jag bestämde mig för att lyfta hela skiten verkar det som om jag sträckte mig i ryggen eller dylikt.. Har så ont så jag vill gråta.

barnen är hemma från dagis idag & vi ska bara ta de lugnt och mysa, i det här vädret har jag då ingen lust att gå ut! så målning står på schemat efter dem kollat klart på Dora :)

update from daa kitchen


klockan är 23,05 & om 3 minuter ska första bullarna ut. har en inlämningsuppgift som ska in, därav bullbaket. orkar inte ta tag i en såå tråkigt uppgift! Och de ryktades om att jag skulle få besök imorrn & då tror jag barnen vill ha bullar ;)

och på tal om andra bullar, körde ett nytt träningsupplägg på gymmet idag. Jag brukar vanligtvis köra alla repen på samma gång på en övning. nu körde jag cirkelpass, dvs att jag tar en övning, kör slut på mig själv & gå vidare till nästa. ingen vila förrens rundan på 12 övningar för alla delar av kroppen är gjorda. helt annan puls & blev trött, som jag aldrig brukar bli. att få släppa fokus på antalet gjorde succe, brukar ge mig när jag kommit till 10, fast jag egentligen orkar mer & då kommer jag ju aldrig kunna bli starkare :)

Nej, dags att inta rollen som bullvakt så dessa små godbitar inte går förlorade ;)

kass mat, kass träning, kass balans.


ingen träning = dåliga matvanor = dålig balans i humöret.

1. Jag behöver träna för att ha bra matvanor, annars faller de ihop lite. Så hungrig som jag är när jag tränar blir jag aldrig annars..
2. Dåliga matvanor, sen frulle, frukt till lunch, vrålhunrig vid 3, kastar i mig kakor, bullar, smörgåsar.. Fortfarande inte mätt, tog en bulle till. Äntligen är maten på bordet, men nu då. Jag är mätt. Senare på kvällen, jag är helt färdig i kroppen på grund av obalans.
3. Dålig balans - Trött, grini, orkar ingen motgång.. Inte bra, inte kul!

Summa av kardemumma, träna, äta och va pigg och glad!

Imorrn står jobba på schema, skulle vilja träna på eftermiddan. Kanske en springtur? Låter som en deal för mig!

lat kille som kan om han bara vill...



Abbe spelar gärna på storebrors kortet. "Jag kan inte", för att jag hjälper Ella med lite mer, som påklädning, mat och sånt.. Sånt just nu arbetar vi mycket med DU KAN SJÄLV. Ge de bara lite tid och tålamod. För jag kom på mig själv, de går liksom på rutin, hjälpa Ella, hjälpa Abbe. Inget jag tänkt på förrens efter utvecklingssamtalet. Så, ja. Vår lill kille är lite bekväm.

Och nu da, nu ska balans cykeln bort och fokuset ska ligga på o att cykla själv. För idag så cykla han fram och tillbaka på vägen för första gången, lite problem med att han fick i bromsen, vilket ledde till en Abbe som tappade tålamodet. Men under helgen då vi är dagis fria och pigga så ska de cyklas ännu mer ;)

Meen, en stolt mamma, första cykelturen :) Och JA, jag mutade honom med choklad för att han skulle cykla :P

´Sunny sunday.

Var och hälsade på svärföräldrarna igår, bjöds på fika & mat. Dom har en lekpark precis utanför huset så det är verkligen tacksamt. Sen även en stor fotbolls plan som 2 barn sprang sig trötta på. De va en mysig eftermiddag, omringad med de tre personerna som jag trivs bäst med :)

True

ällkling.


dagen vi åkte hem från Halmstad så sa Ella "älkling dig" för första gången till mig, till råga på allt så fick jag även en go kram. dessa ord betyder så mycket och att få höra dem för första gången, den känslan är obeskrivlig!

igår sa hon de även till Albin och kramade om honom, varpå att skrek "mamma, ella sa att hon älskar mig". Haha, de är för goa dessa liv, mitt liv <3

mycke text och lite bilder.


hej på er!
kidsen somna till slut & jag sitter med färg i huvudet. det har varit en mysig dag, märks att Halsmstads turen gjorde skillnad på mig :) Igår ringde dom ang. sommarjobb också, blir i slutet av sommaren och det är ju perfekt! Behövs lite pengar i plånkan när man ska till Stockholm i Augusti o se på Lady Gaga. Dee visste ni inte om? Jojo, vi fick tag i 5 biljetter så vi ska åka ner, bo på hotell och shoppa loss :)

igår skrev jag ingen dagbok men låt oss se..

frulle: müsli, youghurt, macka och kaffe.
lunch: va desto sämre, va helt själv hemma utan någon mat så gjorde en smoothie på kesella, youghurt, hallon o mjölk och till det blev de några knäckemackor.
kvällis: TACOS :D

dagens träning: 15 min prommis med 15 % lutning och sen styrka

idag:
frulle: havregryns gröt med kesella och varma hallon.
lunch: pannbiff, potatis och Markus gumdomliga gräddsås.
mellis: kesella och varma hallon.
kvällis: musli, youghurt, smörgås och stekta ägg.
senare kvällis: 3 mackor hårt bröd.

dagens träning: nadaa, förutom att springa efter två barn som varit fulla i bus (;


SÅ, vet inte om ni uppskattar dessa inlägg, om de irriterar? eller uppskattas? är dålig på att laga mat, eller ja.. att få de och smaka bra ialf, så det är tur jag har Markus, för han är riktigt duktig i köket :)


3 maj.


gud va jag är glad, idag har varit en bra dag och jag har fått massa gjort som jag skjutit framför mig nu när de varit lite jobbigt ett tag. Men nu ärrä gjort, ringde till och me och fixade så jag ska få ett nytt körkort.. De man inte har i huvudet får man ha i plånboken (; Va även och hälsade på min farmor idag, ska nog göra mig en sväng dit imorrn eller på lördag också. Man ska ta tillvara på de nära!

And the daily routin.
Frulle - Müsli, youghurt, kaffe och två lingon grova.
Lunch - Stekta ägg och tonfisk
Mellis - Kiwi & hårt bröd
Kvällis - Scrambled ägg och bacon me sallad, lite yougurt och müsli samt någon smörgås me ost på de :)

De gick mycket i det samma idag, men jag orkade inte åka o handla och eftersom jag fick 15 st ägg av farmor förut så blev äggröra :P Men de va riktigt gott!

2 Maj.


Hej på er :) Klockan stod på 05,34 när Albin klev in till oss imorse. Usch va tidigt. Men upp gick vi, mös lite och senare innan de va dags o jobba tog vi oss en cykel tur. Har även hunnit med en liten promenad med Ella, bättre än ingenting.

Maten.

Frulle - Knäckemackor, müsli & youghurt och kaffe.
Midda - Fisk, potatis & sås.
Mellis - Kesella& kiwisar
Kvällis - 3 mjuka mackor med stekt ägg, müsli och youghurt.

Varit dålig på att dricka vatten och vill inte gärna hälla i mig nu när de vankas läggdags ;) Imorrn är de full rulle, ska storhandla, fixa betalningen av Lady Gaga, hjälpa farmor, plugga, vika tvätt, träna och.. leta reda på mitt körkort och bankdosa.. älskar att tappa bort saker!



That's why I LOVE YOU.



"Älskar dig"
Dessa ord sägs ibland lite lättsamt utan några som helst tankar bakom och ibland kanske utan att man riktigt älskar någon. Det Markus gjorde för mig i fredags handlade om uppoffring, vilket jag uppskattade & beundrade. Han visste vad jag behövde utan att jag egentligen behövde säga det. Han är min trygghet och min bästa vän. Alla dessa saker som uppoffring, beundran, uppskattning, trygghet är vad älskar handlar om.

Och vad har han nu gjort då? ;)
Jo, klockan 12 i fredags ringde han till mig. Packa bilen sa han för nu drar vi! DU SA VAD?! Men hur ser läget ut då? Jo, jag måste ju packa, tanka, hämta barnen, städa (?!), deklarera, fixa en ny vindrutetorkare till bilen. And so I did! Klockan 14 satt vi i bilen på väg ner till Halmstad.. Nu är jag ledsen för att vi är hemma tillbaka, men glad att veta att vi ska ner om en månad igen.

Under trippen hann vi med mysa morgon promenader vid stranden, Ullared, grillkvällar, mycke lek och ännu mera mys. Detta gjorde mig lycklig, så detta ska jag stoppa ner i min energi burk och tänka på nu när sämre tankar kommer.

Maj månad.


Ska på många sätt bli min månad.

- Jag ska göra färdigt mina studier för denna gång (ett halvår kvar seeen, lyckorus)
- Bestämma om jag ska läsa sommarkurs eller ej.
- Träningen ska få tid och bli AV, men främst fokus på bra mat.

Så, jag kommer nu varje dag denna månad bjuda in er i mitt skafferi. Dels för att hålla koll på mig själv och att vi kanske kan ge varandra inspiration? :) Får se om de blir en flopp eller ej.

RSS 2.0