imorrn bär de av...


sitter med ett litet pirr i magen! lämnar kidsen vid elva och drar sedan vidare mot Spa. Lunchen serveras vid 1 och sedan ska vi nog bara strosa runt lite tills vi får checka in på rummet vid 15,00. Kanske en tur ut på stan står på tur? Lindex har ju fått in så mkt fint till barnen och jag måste ju bara ha med mig en liten present hem till dem :) Middag vid 20,00 och fram tills dess efter incheckningen så ska jag gymma lite, bada, basta och njuuta. Morgonen därpå såg jag att dom hade ett yoga pass, funderar på om jag ska vara så tuff så jag hänger på (:

Vi hörs nog igen på lördag, ska ta en massa bilder och visa er hur vi haft det.. Om ni nu vill se såklart ;)

Kram!

Love at first sight.

Vårens nya jacka! 3 år tog det mig att hitta den perfekta jackan till ett pris som jag har råd med :)

Vårkänslor gång nr 2?


.. Låt det i alla fall inte bli en tredje gång ;) Utan de får flyta på såhär nu, för gud va bra jag mår av att kunna vara ute och leka med ungarna, gå på upptäcksfärd och leka i sandlådan. Eller favoriten, kaffe i solen ;)
Nu ska jag kika in vad de finns för behandlingar på Spa, sedan ska Markus faktiskt få massera mig, har lyckats fått ömma benhinnor och är lite stel i axlarna :/









Nytt rekord igen..

Lite över 7 km vart de på löpbandet idag, jag närmare mig mitt mål som ni ser (: När jag står på löpbandet så går de att springa länge, det är huvudet som mot arbetar mig, tankar som "du har gjort tillräckligt nu" eller "får inte ta ut dig så du tröttnar på att springa" dyker upp. För vad ska målet bli sen? Och måste jag springa en mil varje gång jag har löp träning för att bli nöjd? Motivation och allt där till är inte riktigt min starkaste sida. Just idag känner jag mig sjukt trött i kroppen på ett bra vis så de känns ju riktigt bra (:

Har ni några tips för motivation eller andra tips eller kommentarer, erfarenheter, dela gärna med er!

Pappas tjej??!!

Jo, idag hände det. Ella sa älskar dig för första gången och till Markus fördel så va de till honom hon sa det. "Älskar dig pappa" va tre fina ord hon sa när vi hämtat dom på dagis.. Helt spontant sådär. Så nu ska vi öva i smyg hon och jag på "älskar dig mamma" så även mor i detta hus blir nöjd ;)

Vårkänslor..






Overallen byttes ut mot fodrade regnställ igår, vi hackade bort is för att kunna åka cykel, isen hade smält undan i sanden så man kunde gräva lite. Vi va ute till halv 5 utan några som helst problem. Underbart! Idag verkar de bli lika fint väder så vi satsar på ännu en ute dag! SKa dra hit min syster för lite vuxet sällskap, snacka om att man blir lite prat sjuk ibland.. Men först ska denna morsa försöka ta sig till gymmet, gårdagens slapphet och mölj ätande av godis resulterade i en mamma med socker kick och otrötthet som somnade vid 3, halv 4... Så, nästa stop - kaffe och frulle!!!

It's never hard when it's easy, of course..




Här har ni mina godingarna på sitt allra bästa humör. Vi har varit ute hela dagen i stort sett, varit till tippen och sedan cyklat och lekt kurragömma. Det resulterar i ungar som blivit av med överskotts energi och all vanlig energi och då blir dom såhär goa och tillfreds med sig själv (: Ja, det har varit en riktig mysig kväll och nu ska jag kolla på några avsnitt av Ebbas värld och sedan krypa till kojs, själv hann jag inte träna något idag så jag är inte alls trött, ledsamt. Måste komma iväg imorrn..

Cookies.


Joo då, visst blev kakorna goda :) Men jag glömde köpa Marabou choklad så jag tog Lysmelk som ungarna hade i sin gottepåse. Super enkelt och fika vänliga kakor. Lite roligare att bjuda på något sånt här än vanliga kola kakor. Och man kan ju i stort sett ha i vilken choklad man vill. Dock tror jag inte att vit choklad funkar här.

Du behöver:

200 g smör
2 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl.

Rör ihop margarin och socker först och sedan de andra ingridienserna. Få ihop det till en deg. Hacka chokladen i delar och baka in i degen. Rulla till bollar och sedan plattar du till dem så de blir som små runda plättar.

Ha den sedan i ugnen i 175 grader i 15-18 minuter. Och sist men inte minst, äääät ;)




image description

Ty

Recept.



Åh, om min sambo fick se den här kommentaren och mitt svar, då skulle han få världens skrattanfall (; Enligt honom är jag nog sämst i köket när det gäller matlagning. Fast i och för sig, när det kommer till bakning så tycker jag mig vara ganska okej faktiskt! Så självklart så ska jag dela med mig av lite recept. Ska även pröva ett nytt under helgen, ska göra kakor av kolakakor recpept, men jag ska hacka choklad och ha små bitar av det också i och istället för att göra längder så ska jag forma till runda kakor. Hoppas och tror det kan bli riktigt bra! Och blir det så, då blir det mitt första recept i denna blogg!

Shoppinglista till Ella.





När man som jag, oftar nätshoppar till ungarna, vill man ju ha allt på ett och samma ställe. Jag har kanske hittat någon enstaka på Lindex, Kappahl och HM till Ella. Men som sagt, vill ha de på 1 och samma ställe.. Och då blev jag påmind om kedjan Zara häromdan. Underbart fina kläder :) Allt detta fick gärna ta plats i Ellas garderob..

Jag undrar om du undrar..





Är det något ni vill att jag ska blogga mer om? Klädtips till barn? Träning? Eller är de något ni undrar över? Fråga på, sugen på att svara på något :)

nothing can bring me down a day like this..


Yes! En 45 minuters springtur resulterade i nytt rekord, 6 km. Nöjd! Visst är det en kort sträcka för en sån lång tid kanske några av er tycker men jag är nöjd i all fall och det är ju det som är viktigaste!

Åh, det är så mycket som faller på plats just nu. Skolan ringde och jag ska få komma in och jobba tre dar nu frampå. Älskar att få komma ut och hänga med ungarna. Och självklart undervisa dem (; Och vi räknar även ner dagarna, 6 dar kvar tills jag och Markus åker och spenderar ett dygn på Selma Spa! Love, love, love. Är inne i ett riktigt high mood at the moment så allt känns så lätt och så rätt..

Undrar om mitt humör har med vädret att göra? Ja, det måste de! För här är det strålande sol, plusgrader och tö! Ska hämta ungarna tidigare från dagis så vi kan vara ute och leka lite tillsammans. Ska även förbereda lite fika till oss att ha med oss ut...

Ha en bra dag alla ni andra!

Kommande träningsvecka.


Jag har haft helg i 2 dagar nu.. Men nu så är de dags imorrn igen, kör sex dagar och tar ledigt två.

Torsdag - Löpning + mage och rygg
Fredag - Styrketräning i fokus, hela kroppen får sig en omgång
Lördag - Löpning + mage och rygg
Söndag - Styrketräning i fokus, hela kroppen får sig en omgång
Måndag - Löpning + mage och rygg
Tisdag - Styrketräning i fokus, hela kroppen får sig en omgång


Målet är ju att orka springa en mil, så jag fokuserar mycket på löpbandet just nu. Pepp, pepp, pepp!!

Let me tell you my story...

Jag har valt att bara blogga om ytliga saker här i bloggen. Och kommer att fortsätta göra det, då jag vet att folk ibland läser med andra avsikter än goda. Men jag vill ändå bara säga en sak - har man inget snällt att säga om någon så säg då inget alls. Vad en person kanske säger 'bara för att', va den TROR är rätt eller av ren avundsjuka säger kanske sårar en annan människa då den verkliga sanningen är en helt annan. Man är den man är och det får man själv och andra acceptera. Vet att jag själv inte är guds bästa ängel ibland, men jag försöker alltid förstå folks avsikter och respekterar andras val och åsikter!


vanligt vardagstjafs..


Kom hem från skolan förut och möttes av en riktig snygging här hemma. Markus hade tagit tag i det som vi så länge pratat om och snaggat av Albin håret. Äntligen kom den fina ansiktet fram igen. Dock lite för kort för min smak då jag gärna vill ha en liten tuppkam, men de växer så snabbt så..

Åhh, är våren påväg hos er också? I Sunne va de nästan tomt på snö av vad jag såg. Här hemma va de lite mer, men det töar hela tiden! Så förbannat härligt att kunna vara ute både en stunt på förmiddan OCH eftermiddan. Dom somna helt utslagna i soffan förut så jag passade på att rensa lite, hualigen va grejer man har till ingenting.





semlor..


Traditioner är till för att följas så självklart köpte vi oss semlor idag. Albin hatar ju allt som är kladdigt så det blev bara jag, Mackan och Ella som avnjöt varsin. Jag är inte ett fan av mandelmassa så dom gjorde en annan fyllning åt mig :)

instead of hit you in your face, I stand tall and laugh you in it..




Som äldre så väljer man undan vissa saker och gläds åt mer. Tack lilla underbara du för dessa ord.

you give me a rollercoaster.


Indeed.

Precis hemkommen från gym och solarium.
Härligt! Nu ska jag passa på att knåda ihop en bröd deg medan ungarna fortfarande sover och sen ska vi nog kila över till grannarna och leka. Markus är fortfarande sjuk så han ska få vila och när vi kommer hem så har jag köpt en liten överraskning som vi ska mysa med ikväll.

Imorrn ska jag iväg och hämta ett nytt projekt också, den kreativa, pysslande sidan av mig har äntligen kommit tillbaka, så detta ska bli riktigt skoj. Blir resultatet bra så lovar jag att visa de för er!

Hoppas ni också har en bra start på veckan vänner!

shopping.

 


Snöat in mig lite på virkat efter klänning, så när syrran la en beställning från HM så fick denna följa med till mig. Dock skulle jag inte få den förrens i April, så den kan ju lika gärna vara slut. Jag gjorde en chansning ialf. Den kostar bara 149 kr så det är som hittat :) Den finns på barnavdelningen, men eftersom det bara är en väst så tror jag att den kommar passa :)

I give you my ego..

En glad mamma som för en gångs skull fick sminka sig och klä sig någorlunda fint! Det bör tilläggas att Ella drog i näsan strax innan jag skulle åka och den vita klänningen fick blod stänk på sig. Linda som va här fick pani och ville skölja. Själv tyckte jag att fläcken inte blev så stor så de va ingen fara, haha!! Fräsch mamma..

Söndag - veckans mysigaste dag

Solen kom till sist hit och vi gick ut och lekte. Passade även på att ta årets första utefika :)

morning friends!


idag stod det grillning av korv och pulkaåkning på schemat med ett par vänner. Men det öser ner snö, så det verkar inte bli något.. Istället ska jag masa mig iväg till gymmet och bara mysa runt lite här på morronkvisten medan far i huset sover.

sitter förövrigt och kollar runt på vårskor åt barnen, herregud va svårt jag har att hitta något till Ella. Till Albin finns det massor som vanligt och det gör det när de gäller allt, toppar, byxor och skor. Till Albin hittade jag ett par billiga, snygga pjucks inne på Ellos och jag tror nog att det får bli en beställning.. Dom va ju rabbatterade så då tjänar jag ju nästan på de (; Brudarna igår satt och pratade om att beställa från Nelly, det kliar i min shoppingarm också men jag tror det får bli en tur till Karlstad istället. ovan är några skor från Ellos, om Ella bara ahde lite större skor så skulle hon genaste fått bootsen från wildflower..

3 rätters..

Som sagt, ikväll va jag bjuden på tre rätters hemma hos Nathalie med några underbara vänner. Alltså, herrgud vilken jäkla god mat! Hann aldrig ta kort på förrätten, för jag va så himla glupsk och kastade i mig den med en gång, men det var en skagenkorg! Ja, laga mat det kunde hon i alla fall den bruden! Det va mysigt och tyvärr va jag tvungen att dra hem vid 9 till barnen för Markus skulle jobba. Men en sväng blev det ialf och det va riktigt, riktigt mysigt :) Får helt enkelt bli fler gånger!


image description


image description


Ehmm..

21.30 - sjunger för och stryker in övertrött Ella så hon somnar..

21.48 - Hittar en chokladkaka, lyckan blir total! En sockerkick så man orkar hålla jämna steg med Abbe..

23.30 - "Mamma, nu kan vi sova" Ja, tack gode Gud, Buddha eller whatever! Mina tankar går till en sovmorgon så ungarna varit vakna så länge..

02.02 - Ella i stort behov av nässpray och en napp. Jag ser suddigt och inser att linsen är på utsidan av ögat, problemas..

02.30 - Fått ordning på skiten och kryper ner igen..

06.35 - Hjärtattack! Det knackar på mitt fönster. Är det en rymling? Mina grannar? Alien? Någon som vill kidnappa mig? Nää, bara Markus som glömt nycklarna.. Mogen som jag är pekade jag finger för visa min uppskattning.. Don't mess with the bear that sleeps..

07.45 "Mamma heej" Ella är vaken, det va den sovmorgonen de..

09.21 - Dagens tredje kaffekopp och drömmar om en dusch, att orka klä mig och barnen och åka och hälsa på mamma...

I behov av..

Åh, va jag behövde en sån här dag! Vi mös på morgonen framför en film sen åkte vi till Sunnemo och blev bjudna på mat och efter det gick vi ut och lekte i lekparken :) Akilles vår hund lyckades smita och sprang omkring i över en timma.. Han fick nys på ett par rådjur så han hade ingen lust att komma på inkallning, haha! Barna njöt av solen och det samma gällde mig! Nu ligger jag och Albin och myser i sängen, snart sovdags. Imorrn ska vi iväg och bjuda min farmor på fika och på kvällen är jag bjuden på tre rätters hos en kompis, mysigt! Livskvaliten är på topp at the moment! Så god natt på er och hoppas ni får en bra helg!

en gammal favorit blev en ny..




Va utan internet igår, blev sugen på att redigera men hade inga nya bilder. Hittade denna från i somras och ändrade lite på.. Det blev en helt annan bild! Åh, va jag älskar dessa ögon och det härliga busiga leendet.

Solen..

Att i två dagar inte pratat med en enda vuxen kind of sucks. Och på grund av vädret tvingas man sitta inne, usch va bitter jag är nu :)

Men, inget ont som inte har något gott med sig. Eftersom Markus jobba passade jag på att göra våfflor med sylt och grädde till oss! Gud va gott det är! I ärlighetens namn så tycker jag mer om sådana enkla maträtter.

För att fördriva tiden lite så skapade vi en rallybana och satte oss på varsin bil o körde runt. Vi byggde även lego och kollade på Andra sidan häcken 2 gånger. Nu sover dem och jag ska kolla på Biggest Looser, fel åkte sist och jag hoppas det inte blir så ikväll igen!




Skönsång såhär på morgonskvisten..

morning lovers.


Kidsen är på dagis, jag sitter med en kaffekopp och ska plocka fram skolböckerna, det är en massa litteratur som ska läsas, varav en bok på engelska. De där med att sitta och läsa rakt upp och ner har aldrig varit min grej mitt på dagen. Orkar inte koncentrera mig eller sitta still.. Men ska försöka lite här nu :)

Kom och tänka på en sak imorse, ungarna åkte till dagis vid elva igår och Markus kom hem vid 11 på kvällen, då sov dom ju naturligtvis. Sen började han 8 imorse och då sov dom fortfarande, och han kommer hem 9 ikväll. Har han tur får han se dem i en kvart då. Usch för att gå skift säger jag bara! Hade de varit jag hade jag dött av längtan, han längtar nog han med, men han är väll van eftersom han nästan jobbat hela tiden sedan dom föddes.

Ja, ni ser, jag babblar på om inget bara för att slippa plugga (;

feathers..




Abbes födelsedagsbak.

Tänkte bara dela med mig av Abbes tårtor, som faktiskt blev goda. Mellan lagren va de dumle mousse och hallon mousse.

För att göra dumle mousse:

Smält ner 25 st kolor i 3 dl grädde. De får absolut inte koka! Ställ i kylen i 5 timmar, så gör den gärna kvällen före och sedan vispar du ihop det!

Hallon mousse:

3 dl vispad grädde, häll ner frusna hallon (har du färska är väll de ett plus i kanten) och vispa sen igen.

Att blanda sur och sött är verkligen en bra kombo :)

Ovan tårtorna hade jag lagt oblater som jag beställt på nätet. Under dom måste de finnas rikligt med grädde så dom smälter och blir ätbara!

wish list..


Såhär vill jag att Albin ska inviga våren, fräscha chinos, tuffa jeans, ljusa tröjor, en fräck jacka och en fin tjockare tröja när jackan inte behövs!



Morgonstund

Godmorgon! Sitter och kollar på Andra sidan häcken med barnen och njuter av en kaffekopp samtidigt som solen skiner in på oss. Gud va jag längtar till våren då jag kan dricka kaffe ute på vår altan! Eller sitta där sena kvällar med en filt och bara mysa. Hoppas våren bestämmer sig för att komma snart. Och på tal om snart, ska väcka Markus som fick sovmorgon då han hade feber igår kväll, klä kidsen och åka till dagis. Jag ska iväg till gymmet, sprang 5 km intervaller igår. Nöjd brud :) Nästa mål är en mil!

I love you..




Idag har man blivit nästan terroriserad av alla blommor, chokladaskar och diverse myspys runt om på bloggar och på facebook. Personligen har jag inga problem med det, men det finns ju vissa som tycker det är överskattat. Jag kan tycka att det är bra att man har en dag till att komma ihåg att visa sin uppskattning till sin käraste. För allt för ofta så tar man varandra och vardagen förgivet. Man tar för givet att sin käraste städar, tar hand om barnen, handlar, jobbar, studerar, tar hunden, lagar mat, står ut med tjafs och irritationer. Glömmer visa sin uppskattning att man tar sig igenom en vardag och till och med sänder guldkant på den. Glömmer alla fina stunder man faktiskt har och väljer fokusera på den sämsta delen av ett förhållande..

För så är det! I allt detta virrvarr av 2 barn, studier, renovering, familjeliv, jobb och tråkiga måsten så är det lätt hänt att jag och Markus glömmer bort de viktigaste pelarna till att allt detta funkar - vi två och vårt förhållande. För 2 månader sen hade vi vår första ensamtid tillsammans sen Albin föddes. Efter det lovade vi att vi skulle försöka lite mera.. Nu är ialf Selma Spa inplanerat och det känns underbart! Han är min andra pusselbit och det vi har skapat tillsammans, barnen och vårt liv är det bästa jag har.

Och kan ni tänka er, vi är inne på vårt 5:e år nu. Tror jag ialf, Markus blev irriterade på mig häromdan när han hade bättre koll än mig (; De va "kärringöra" att veta sånt och då fick vi ju snabbt reda på vem som är kärringen av oss två, hah!!

Så, hoppas ni haft en bra dag. Det har vi haft, vi har lagat mat tsm, ungarna kläckte ägg i hela köket, myst på rummet och lagt pussel, Abbes nya favvo sysselsättning. Sen kollat på film och ätit choklad. Nu ska jag övertala Markus att kolla på film med mig :)

valentine.

Är lite risig idag, men sitter o kollar på föreläsning och ska snart göra mig lite frukost. Nedan har jag på mig min nya klänning från HM, den är verkligen inte "jag" men jag behöver komma ur min safe zoon och handla lite andra kläder. Annars står jag där och är arg över att jag inte har något att sätta på mig! Satte dit ett extra skärp i midjan för att få till en liten figur för själva klänningen är väldigt rak. Ja, nu är vi ialf lite romantiskt klädd inför ikväll (;

change of plans.


Jovars, igår bestämde jag att kidsen skulle vara hemma från dagis, vi skulle ta en myskväll och hälsa på min farmor. Iställer ringde telefonen strax före 8 imorse och det var bara att packa dagis väskorna, duscha och klä kidsen för att åka till dagis. Det är det som är lite tråkigt med vikarie jobb, men det gjorde inte så mycket. Älskar att jobba på forsnäs, det är min skola de liksom!

Men besöket hos farmor blev av i alla fall, hela högen åkte dit och fick kvällsfika. Tror jag ska försöka åka till farmor under helgen och överraska med något gott att äta. Systeryster, är du på? (: Det är inte klokt, jag planerar redan inför helgen och det är bara måndag.

Men, vad jag verkligen borde göra är att planera inför imorrn. Vill hitta på något som hela min familj uppskattar. Äta något gott? Köpa något? Eller kanske en picknick i vardagsrummet med massa ljus och mycke gott att äta? Genieknölarna får gnidas ett tag till, för visst ska man visa kärlek året runt men det är alla hjärtans dag imorrn och då vill jag vara lite extra omtänksam. Man behöver faktiskt bli påmind om att visa uppskattning till sina nära och kära!




with every high there is a low.


jo, ni är ju ganska vana att möta en glad Marika när ni kommer in hit skulle jag tro. Men idag har varit en riktigt skit dag. Sanna mina ord, jag kan verkligen vara min värsta fiende ibland. När jag lider av överskotts energi, känner mig rastlös och inte riktigt vet vad då blir jag knäpp. Har hela dan velat göra något, men resten av min familj har inte haft samma ork vilket har lett till att jag blivit irriterad. Skulle ha lyssnat på Markus och tagit gympasset imorse ist..

Vi tog oss till slut en pulkatur och gick och kollade in hästarna vid mor och far sedan mös vi ner oss i badet. Jag åkte till gymmet till slut för att springa intervaller i 25 minuter men jag hade så mycket som behöve komma ur mig så jag sprang skiten ur mig själv i 40 minuter istället.. Skönt, så nu känner jag mig tillfreds inombords. Kvällen blev då också mycket bättre, Albin och jag la pussel, vilket vi inte gjort så mycket förut och det var verkligen något han va bra på och tyckte om, han la ett 9 bitars pussel helt själv.

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och kolla på Wallander, ska även fortsätta på moitt shorts projekt, håller på och sätter fast nitar i ett par gamla byxor, dom är för stora så jag undrar om jag kanske kan sy in dem också?! Eller om jag hittar något bra skärp. Aja, världsproblemen kunde vara värre (;









Morgonmys

Ligger just nu i Abbes mysiga våningssäng, den har ett tält över sig som ser ut som en stjärnhimmel. Vi kollar på Lejonkungen på en bärbar dvd och njuter av att det vankas en bra lördag. Ska träna med mammsen sen och vi är även bjudna på mat och bäst av allt.. Det är bara lördag, en dag till är kvar av helgen!

Första skridskoturen

Här är han, mammas hjärta på skridskor för första gången. Ett minne för livet, ett minne som kommer sakta byggas på stegvis, en dag kommer han kunna glida iväg själv och då kommer mitt hjärta smälta lika mycket som de gjorde idag när jag såg hur roligt att tyckte de va. Något vi ska göra inför nästa vinter är att köpa skridskor till hela familjen :) Mysigt, roligt och lätt att åka iväg för att göra!

svartvitt.

De har varit ett fasligt liv på kidsen ett par dagar, dom har varit trötta och gnälliga. Inte velat göra något förutom att se på tv och jag har som en liten regel att man får se på tv när man kommer hem från dagis för att vila och sedan vid halv sju, sju så får dom titta igen.. Vill ju hellre att vi ska umgås, leka, baka, pyssla, gosa, bada.. Ja, ni vet. Spendera tid tillsammans!

Men dom har minst sagt bara bråkat med varandra eller inte orkat sysselsätta sig. Så nu tar vi en välbehövlig helg. Eller ja, imorrn har en snäll människa lånat ut skridskor till Abbe så vi ska ta en premiär tur på skridskor. Idag va Ida och Alva räddningen på dagen ialf, Ida kom hit så jag fick snacka ur mig lite och kidsen ville faktiskt leka lite. Sen bakade vi matbröd, badade medans far i huset styrde maten och sen mös vi i sängen och läste en bok - det är precis så jag vill ha de. Och ni kan tänka er va mitt hjärta smalt när Ella valde att krypa upp bredvid storebror för att mysa istället för att välja mammas och pappas famn.. Och när storebror i sin tur strök sin hand över hennes rygg, gofisarna mina.

Så, nu ska jag krypa till kojs. Imorrn blir de ingen träning utan jag ska bara njuta av att kunna springa runt i mjukisbrallor tills det är dags för frukost och avfärd mot Sunnemo :)

Trevlig helg på er också, antar vi hörs igen på måndag!




dagens träning..

Va inne på inspirationsbloggen nr 1, Olga Rönnberg. Hon hade lagt ut ett intervall pass som var anpassad för löpbandet. Det var inte alls så jobbigt som jag trodde de skulle vara, utan de va istället riktigt skönt och jag kände att jag fick igång flåset och tempen i kroppen för att kunna gå vidare för att styrke träna.. Något jag kommer fortsätta köra på gymmet.

Det såg ut så här:




Efter detta var de dags för styrketräningen. 10 minuter rumpa och 15 minuter mage och sedan 5 minuter på armarma och då fokuserar jag på gäddhänget ;)

Det jag fokuserade på idag var:
Utfall - Ett kliv framåt och ner med knäet i golvet.
Ligga på rygg och lyfta upp rumpan samtidigt som du kniper.
Stå på alla fyra, böj benet och lyft upp fotsulan mot taket.
Knöböj med vikter i händerna.

När de kom till magen så gjorde jag plankan och den i allra enklaste form.
Vanliga med magen mot golvet och tårtna i golvet.
På sidan - den här är riktigt jobbig och svår, man måste tänka på sin hållning.
Dessa va de enda jag gjorde idag, fast jag gjorde dem flera gånger.

Gäddhänget tränar jag på så sätt att jag ligger på rygg på en planka och har vikten bakom mig, jag lyfter bakom huvudet och sedan över. Det bränner och är en riktigt bra övning!

Svagheter..


I dag var dag 1 utan socker, dvs godis/kakor.. En dag och jag är så sjukt sugen på ALLT. Igår tryckte jag i mig en hel kladdkaka själv, och i den fanns vit choklad och noblesse choklad, sjukligt god! Markus trodde jag drev när jag sa att jag hade ätit upp hela, hallå?! Känner han mig inte bättre.

Men är de nått jag är svag för så är det choklad, rostat bröd och annat smågodis. Det kan jag inte motstå och jag blir som besatt när jag äter. Slutar inte förrens det är slut! Och nu är det så att jag vill satsa på träningen ett tag så jag måste lägga av med de där.

Men de viktigaste för att kunna undvika detta är bra måltider, att man äter sig mätt. Jag behöver frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och kvällsmat och ordentliga portioner. Annars är jag i skåpet och äter. Så just nu sitter jag och spanar in morgondagens mat, ska pröva på att göra en fläskfilé gryta, eller Markus ska få göra (; Han är bra mycke bättre på mat än mig!

Be the best version of you..


De vankas helg och Markus har helgen på helgen. Nu har vi att blivit väl bortskämda! Jag har heller inge skolarbeten som måste göras utan jag kan också ta ledigt. Så sjukt skönt! Va ner till skolorna i Munkfors igår också och sa att jag har tid att vikariera nu också, så jag hoppas dom ringer in mig (:

Vad vi ska hitta på det märks, har krävt att mamma ska laga god mat för att fira mitt G i engelska, haha.. Och om vädret tillåter så kanske vi tar oss en kik för att kolla på rallyt. Dock vet jag inte va de kostar, kan ju inte slänga ut flera hundra bara för att Abbe ska titta en halvtimme?!..

Älskar er..

Man skulle tycka de skulle vara tvärtom, men här är de storebror so sitter i knä på lilla syster :)

Före - efter.

Och ett himla blont ruffs med världens utväxt. Efter, 3 cm kortare, brunt med inslag av koppar. Svårt att få färgen rättvis, får försöka komma med bättre bilder Hanna ;) Men nu är jag mörk and I love it! Ska fortsätta köra med den här färgen!

Att tro på sig själv.


Är ingen lätt sak. Enligt vissa ska man inte göra de för mycket för då kan man låta skrytsam, och ibland så måste man försöka tro på sig själv för att faktiskt lyckas. Det är en balansgång och att faktiskt tro på sig själv är riktigt svårt. Jag gav mig in i 4 engelska kurser med världens sämsta självförtroende, kände mig sämre än alla andra och varit konstant osäker. Men idag fick jag mitt sista betyg i kurserna, ännu ett G. Det innebär att jag är genomkänd i alla 4 kurserna och har nu behörighet att undervisa i engelska (ja, jag måste ju gå klart lärarutbildningen också såklart)

Det är en stor seger för mig. Jag har gjort något jag aldrig trodde jag skulle lyckas med. Jag trodde inte på mig själv för fem öre gällande denna tenta, men jag klarade det. Jag vet ju att jag kan om jag vill, så summan av kardemumman är väll att jag måste nog börja tro på att jag faktiskt kan. Jag har ju faktiskt klarat av mycket nu!

Och tack till alla er som grattat mig idag, det betyder mycket!

Selma Spa.


För 1 år sedan fick jag ett present kort av Markus på Selma Spa. Idag bokade jag ett helpensions paket där för oss två. Känns overkligt, vi ska äta trerätters, frukost, lunch, sova tätt utan ett barn emellan oss. Givetvis kommer jag väll sakna dom små liven så fort jag åkt 1 km, men det ska bli så gott att bara mysa och få rå om varandra :) Och efter dagens besked så tycker jag att vi är mer än värda tid tillsammans.. All ledig tid som jag kunnat ta från engelskan har gått till barnen, så Markus har fått lida en hel del ;) Men nu så, en hel dag + natt är det bara han och jag!..


Jag ger upp, det är ingen idé jag försöker ens..


Gud va trist det är när Markus jobbar eftermiddag. Man försöker liksom hitta på saker, men de tryter när man är själv. Man är liksom inte riktigt tillräcklig på något sätt, jag som är städningsfreak försöker städa och plocka medans jag leker med barnen.. Jag kan inte slappa förrens varenda pryl är ihop plockad. Nu är tvätten kvar men ingen tar väll den ifrån mig så jag tar de imorrn :)

Men vi försökte ialf, vi åkte till syster för lite pulka, mös till en film och åkte hem för att bada. Ingen av dem har sovit idag så dom har även varit lite ledsna, men vid 8 vände allt, då vart dem superpigga och började dansa till Så det ska låta och sedan när det va slut, ja, då satte dom igång på riktigt. Jag hittade dom klättrandes i kylskåptet på jakt efter tårtan på översta hyllan!! Haha, jag ger upp. Dom är super taighta och jag har ingen chans imot dom! Haha, ja. Vi fick till en mysig dag och kväll ialf.


kalas och åter kalas..


i 2 dagar har vi nu firat Abbe som fyllt 3 år. Första dagen släkt och andra dagen vänner. jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser hur den personen som betyder mest i mitt liv (ja, ella också då förståss för er som blir confused) ialf, blir uppmärksammad, får fina presenter och verkar betyda något för andra människor också. Dom kommer hit för hans skull och dagen idag uppskattade han nog väldigt mycket :) Snosa bebis fick vi göra också, vi har fått en till bebis i grannskapen, lilla Kevin :) Tänk när han växer upp sen och jag får visa bilder och berätta för honom om vilka fina vänner jag har och hur dom och deras barn va här och firade honom som liten.. Att han och mina vänners barn kommer fira hans födelsedag på ett annat sätt när han blir äldre ;) MEN dit är de långt, som tuur är..

Jag är väldigt lyckligt lottad, jag skriver de väldigt ofta, de vet jag med mig. Men jag är ju så otroligt lycklig. När vi fyra (fem) är här hemma tillsammans, ja. Då mår jag som allra bäst, jag funkar liksom inte lika bra utan min lille gubbe. Och utan barnen, då vore jag ingenting, nada...



Mina första cupies

Och dom blev bra :) Tårtorna fick beröm av broder också och då måste dom ha blivit goda! :)

På topp or not..

Humöret spelar ett spratt med mig, har i två dagar tryckt i mig socker och inte tränat vilket leder till att jag är skit loj. Nej, nu en gång för alla ska jag sluta me den där skiten, det är gott men de är inte värt att må såhär efteråt. Speedad är jag också så jag kommer aldrig orka sova. Bitterheten sväller!! Ja, dag 1 börjar imorrn, nej till godis, kakor och dricka. Någon som vill vara med på detta löfte? Stöttning är ju super, tänk om jag ändå hade en dvärg som slog mig på fingrarna varje gång jag vräker i mig!!

for all you mamas!


Igår fick jag en riktig AHA upplevelse. Klickade runt på mig på aftonbladet och hamnade sen inne på Biggest Looser coachen Olga Rönnbergs blogg. Sedan första gången jag såg henne blev jag så jävla avis, så frisk och vältränad och till råga på allt så är hon flerbarns mamma!..

Det som var själva aha upplevelsen var att hon skrev att situps och liknande övningar är det sämsta du kan göra efter du varit gravid. Det hjälper ingenting alls! Ja, ialf om inte om du, som jag har numera en delad magmuskel. Om man känner från nedanför brösten och går neråt så känner du hur dina magmuskler delar sig. På bilden ser ni strecket eller vad man ska kalla de för..



Det man ska göra är statiska övningar, övningar med få repetiotner som handlar om uthållighet. Man måste träna magen innifrån och ut. Plankan är nog då den bästa du kan göra. Det finns ju flera variationer av plankan och jag tänkte i detta inlägg rada upp er par styckna. För jag vill att ni, som jag, ska få ta del av detta. För vad alla mammor vill, är väll att någorlunda få tillbaka sin mage... Detta är något jag gjort fel så länge då jag gjort korta övningar i flera hundra repetitioner. Och det är varför jag väljer blogga om det, för gör jag fel, ja. Då finns det säkert fler mammor som kämpar med sina situps varje dag utan att de tjänar något till..

Alla bilderna är tagna för hennes blogg och henens blogg hittar ni i länken därovan! Sedan finns det ju hur mycket fler varianter, men eftersom det inte är jag som gör dem eller kommit på dem så vill jag heller inte ta all creed för dem, utan vill ni läsa mer gå in på hennes blogg. Det finns hur mycket inspiration som helst!!



 

5 flat belly abs exercises


Så, googla runt lite nu och sätt fart! ;) Dessa övningar är ju även väldigt enkelt att göra hemma också. Kan ju vara skönt för oss mammor som inte alltid har tiden att åka iväg till ett gym.

himla bra dag.


ja, för det är ju så det ska vara som dom säger i rese reklamerna, livet är inte dagarna som passerar utan dagarna du minns. Och jag måste nog säga att varje dag som går så händer det nått som gör att det blir en minnesvärd dag. Alla dagar som varit detta året har hitills varit bra, mysiga och underbara. Prommen i Mjönäs förut uppskattades av ungarna. Markus fick springa nerför backarna med Abbe medan jag satte mig bakpå vid Ella och åkte ner, hehe!

Sen talade jag med Tesen om en tjejkväll med godis och tjatter, har insett efter lördagens utekväll att jag hatar att gå ut, det finns fasiken inge tråkigare ärligt talat. Tiden till att festa de va nog banne mig när jag var 15-20. Har gjort mitt med andra ord ;) Nej, men ärligt. Ni mammor kanske känner igen er? Man prioriterar helt annat nu och familjeliv eller mys hemma med vänner är helt klart bättre. Hur mycket hinner du prata med dina vänner och prata om ert liv när ni festar?.. Men som sagt, jag vill träffa mina vänner, prata om hur livet rullar på, snacka lite skit och skratta åt saker och ting och då finns de väll inge bättre än att bara samlas och äta massa onyttigt?!..

Aja, nu blire soffhäng med Mackan och lite snacks, mitt beroende av smörgåsrån växer, har ätit ett helt paket på mindre än en dag nu.. Får se om jag orkar masa mig iväg till gymmet imorrn, skulle behöva en spark i rôven eller ialf en kompis som blir med mig dit, *blink blink Idus*



true story.


åhh, en klapp på axeln! masade mig iväg till gymmet imorse igen! fan va skönt att va igång igen. på torsdag blir de en tur också sen fredag och lördag blir det vila :) Sprang 30 min på löpbandet idag, också en klapp på axeln. Målet är att springa 5 km inom 3 veckor! Tror ni jag lyckas? Sen situps, rygglyft, rumpövningar as usual..

Huset luktar fräscht och Mackan har slängt skräp från köket så man kan ta sig fram, bara Ella vaknat ska vi ta med oss kidsen och hunden på en promenad. Dom ska få åka pulka tänkte vi, får passa på nu när de finns snö! Lovely day hörrni! Nä, nu ska jag mysa ner mig bredvid Abbe, kolla veckobladet så får ni också se honom ;)


baka, baka liten kaka..

Vi har en stor (liten kille) som fyller tre år på fredag. Samma kille som tog ur nappen ur munnen förut och pussade sin mamma godnatt på pannan. Samma kille som sa till sin mamma att "jag fixar de, stanna här" och tog med sig sin syster för att byta blöja. Men, väl där sa han, uaää, blää och vi fick komma till undsättning ;)

Ialf, till kalaset ska vi baka cupcakes och tårtor, det är ju en djungel av cupcakes där ute, men hittade de muffinsen, fyllningen och frostingen som jag vill ha :)




Bild och recept lånad från mariascupcakes

RSS 2.0